Waar zouden we zijn zonder het internet.

tent

Het seizoen is nog net niet begonnen, dat zorgt ervoor dat de kleine boerderijcamping in Zeeland nagenoeg leeg is.
Er is plek voor ruim 14 tenten. Meer mag zo’n boerderijcamping niet hebben. Natuurlijk zorgt elke boer ervoor dat er met gemak een tent meer op kan. En wel twee ook! Hoogseizoen is hoogseizoen, tenslotte…

Maar zo ver is het nog niet. Naast onze twee tenten staat links nog een caravan en een heel eind verder rechts ook nog een. En in de andere hoek van het veld staat een caravan met een party tent ervoor. Maar die is al dagen dicht. Geen party party aan de Zeeuwse kust, voorlopig.

Het is een uur of vier als er een kleine auto het terrein op komt rijden. Er rollen een koppel uit. Hij is lang en een beetje gezet. Aan de vale kant van blond. Zij is klein en mollig en duidelijk Aziatisch.

Ze beginnen hun auto leeg te halen en al snel komt er een tentzak tevoorschijn.

Kijken hoe een ander de tent opzet

We raken geïnteresseerd. Tenslotte is “Kijken hoe een ander de tent opzet ” een nationaal en erkend tijdverdrijf op elke camping overal ter wereld. En we hebben mazzel. Dit koppel behoort tot de koplopers, de echte ultieme : hoe zet ik in hemelsnaam een tent op types.

Ze schudden de tentzak leeg en hij bestudeert alle onderdelen. Na enige aarzeling besluiten ze de stokken aan elkaar te zetten. Dat levert wel een frame op, maar waar moet het tentdoek nu vastgemaakt worden?
Ze halen de boel weer uit elkaar.

De vrouw begint gras weg te halen en stenen te zoeken om een bbq te kunnen plaatsen. De vale blonde mijnheer worstelt door. Na een half uurtje zijn ze nog steeds niet verder. De sfeer lijkt er niet minder om. Ze klappen twee stoeltjes en een tafeltje uit. En…halen de Ipad tevoorschijn. Na 5 minuten ernstig turen staan ze op.
Ze gaan aan de slag. De tent verrijst. Waar zouden we zijn , zonder internet ?

 

lees ook : even lekker dobberen

like Like
10 antwoorden
 1. Daisy de Vos Burchart
  Daisy de Vos Burchart zegt:

  Hahah iets met Leedvermaak ;-)

  Hier kan ik me echt geen lange tijd voorstellen, al zit ik met dit weer in de avonden heerlijk buiten zonder laptop of telefoon. Dan kan ik wel even genieten van het buiten zijn :) Maar als blogger kan je eigenlijk ook niet zonder ;-)

  Beantwoorden
 2. Yalou // We are the Earth
  Yalou // We are the Earth zegt:

  haha, heerlijk geschreven! “Kijken hoe een ander de tent opzet ” een nationaal en erkend tijdverdrijf ” , nooit echt bij stilgestaan dat dit een ding is, maar het is zeker waar!

  Beantwoorden
 3. Yalou // We are the Earth
  Yalou // We are the Earth zegt:

  haha, heerlijk geschreven. ‘“Kijken hoe een ander de tent opzet ” een nationaal en erkend tijdverdrijf ‘, nooit echt bij stilgestaan, maar het is zeker waar!

  Beantwoorden
 4. Balou
  Balou zegt:

  Soms probeer ik me in te beelden hoe het zou zijn zonder internet, ik denk een stuk rustiger… maar we hebben internet in 2018 ook echt wel nodig…

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)