fbpx
Vrouwen op pad

Waar zouden we zijn zonder het internet.

tent
Felice
Geschreven door Felice

Het seizoen is nog net niet begonnen, dat zorgt ervoor dat de kleine boerderijcamping in Zeeland nagenoeg leeg is.
Er is plek voor ruim 14 tenten. Meer mag zo’n boerderijcamping niet hebben. Natuurlijk zorgt elke boer ervoor dat er met gemak een tent meer op kan. En wel twee ook! Hoogseizoen is hoogseizoen, tenslotte…

Maar zo ver is het nog niet. Naast onze twee tenten staat links nog een caravan en een heel eind verder rechts ook nog een. En in de andere hoek van het veld staat een caravan met een party tent ervoor. Maar die is al dagen dicht. Geen party party aan de Zeeuwse kust, voorlopig.

Het is een uur of vier als er een kleine auto het terrein op komt rijden. Er rollen een koppel uit. Hij is lang en een beetje gezet. Aan de vale kant van blond. Zij is klein en mollig en duidelijk Aziatisch.

Ze beginnen hun auto leeg te halen en al snel komt er een tentzak tevoorschijn.

Kijken hoe een ander de tent opzet

We raken geïnteresseerd. Tenslotte is “Kijken hoe een ander de tent opzet ” een nationaal en erkend tijdverdrijf op elke camping overal ter wereld. En we hebben mazzel. Dit koppel behoort tot de koplopers, de echte ultieme : hoe zet ik in hemelsnaam een tent op types.

Ze schudden de tentzak leeg en hij bestudeert alle onderdelen. Na enige aarzeling besluiten ze de stokken aan elkaar te zetten. Dat levert wel een frame op, maar waar moet het tentdoek nu vastgemaakt worden?
Ze halen de boel weer uit elkaar.

De vrouw begint gras weg te halen en stenen te zoeken om een bbq te kunnen plaatsen. De vale blonde mijnheer worstelt door. Na een half uurtje zijn ze nog steeds niet verder. De sfeer lijkt er niet minder om. Ze klappen twee stoeltjes en een tafeltje uit. En…halen de Ipad tevoorschijn. Na 5 minuten ernstig turen staan ze op.
Ze gaan aan de slag. De tent verrijst. Waar zouden we zijn , zonder internet ?

 

lees ook : even lekker dobberen

Like

Over de auteur

Felice

Felice

10 reacties

Geef een reactie