fbpx
Vrouwen op pad

Even lekker dobberen…..

lekker dobberen
Felice
Geschreven door Felice

Ik hou wel van een boottochtje. Even lekker dobberen: even helemaal niks. Water en nog meer water.

Een van de mooiste tochtjes die ik ooit gemaakt heb, was ’s morgens om acht uur op de Nieuwkoopse plassen, bij ons in de buurt. De zon ging op, de vogels floten als een malle en heel dat prachtige natuurlandschap ontvouwde zich voor ons. Ons fluisterbootje bracht ons muisstil naar door rietlanden naar open water. Het was magisch.

Net zo leuk was een rondvaart in datzelfde gebied maar dan overdag. Met als gids een echte Nieuwkoper. Zo leerden we niet alleen veel over de natuur, maar ook de laatste roddels uit het dorp.
En dat allemaal terwijl we heerlijk over het water dobberden…

lekker dobberen

lekker dobberen in de grote stad

Je hoeft niet direct de natuur in, om en rondvaart te maken. Ik heb meer dan eens een rondvaart door de grachten van Amsterdam gemaakt. Het blijft leuk een stad vanaf het water te zien, in plaats vanaf de weg.
Die rondvaartboten in Amsterdam hebben ook “iets” dat kitscherige met rood pluche en koper : vergane glorie. Ooit dacht ik mijn zoon, toen een jaar of acht, een geweldig plezier te doen met een tochtje in een rondvaartboot. We stapten in. Hij keek rond en sprak de onvergetelijke woorden : “Ze hebben niet eens een kompas “
Tja we stellen allemaal verschillende eisen aan onze boten…

Zelf heb ik geen bootje, hoewel dat in het gebied waar ik woon makkelijk zou kunnen.
Ik ben veel te ongeduldig om vaak lang in een bootje te zitten. En die dingen moeten nog onderhouden worden ook.
Maar zo af en toe gaan we lekker dobberen en naar het water kijken.
Water , zo heb ik jaren geleden van een docent geleerd, brengt rust. Water ontwart knopen. Leg maar eens een in elkaar geraaid touw in het water. Het ontwart zich vanzelf.

Zouden de Grieken daarom hun doden de rivier laten oversteken?  Alles ontwart zich en alles komt tot rust? Ik weet het niet. Ik laat me lekker dobberen.

 

lees ook : bezoek jij wel eens een vesting?

Like

Over de auteur

Felice

Felice

16 reacties

Geef een reactie