Even lekker dobberen…..

lekker dobberen

Ik hou wel van een boottochtje. Even lekker dobberen: even helemaal niks. Water en nog meer water.

Een van de mooiste tochtjes die ik ooit gemaakt heb, was ’s morgens om acht uur op de Nieuwkoopse plassen, bij ons in de buurt. De zon ging op, de vogels floten als een malle en heel dat prachtige natuurlandschap ontvouwde zich voor ons. Ons fluisterbootje bracht ons muisstil naar door rietlanden naar open water. Het was magisch.

Net zo leuk was een rondvaart in datzelfde gebied maar dan overdag. Met als gids een echte Nieuwkoper. Zo leerden we niet alleen veel over de natuur, maar ook de laatste roddels uit het dorp.
En dat allemaal terwijl we heerlijk over het water dobberden…

lekker dobberen in de grote stad

Je hoeft niet direct de natuur in, om en rondvaart te maken. Ik heb meer dan eens een rondvaart door de grachten van Amsterdam gemaakt. Het blijft leuk een stad vanaf het water te zien, in plaats vanaf de weg.
Die rondvaartboten in Amsterdam hebben ook “iets” dat kitscherige met rood pluche en koper : vergane glorie. Ooit dacht ik mijn zoon, toen een jaar of acht, een geweldig plezier te doen met een tochtje in een rondvaartboot. We stapten in. Hij keek rond en sprak de onvergetelijke woorden : “Ze hebben niet eens een kompas “
Tja we stellen allemaal verschillende eisen aan onze boten…

Zelf heb ik geen bootje, hoewel dat in het gebied waar ik woon makkelijk zou kunnen.
Ik ben veel te ongeduldig om vaak lang in een bootje te zitten. En die dingen moeten nog onderhouden worden ook.
Maar zo af en toe gaan we lekker dobberen en naar het water kijken.
Water , zo heb ik jaren geleden van een docent geleerd, brengt rust. Water ontwart knopen. Leg maar eens een in elkaar geraaid touw in het water. Het ontwart zich vanzelf.

Zouden de Grieken daarom hun doden de rivier laten oversteken?  Alles ontwart zich en alles komt tot rust? Ik weet het niet. Ik laat me lekker dobberen.

lees ook : bezoek jij wel eens een vesting?

like Like
16 antwoorden
 1. Stephanie
  Stephanie zegt:

  Mijn laatste boottocht was op de middelandse zee, dat is me niet goed bevallen 2 uur overgeven, hahaha!! Maar dit lijkt me een pak rustiger :-D

  Beantwoorden
 2. The lemon kitchen
  The lemon kitchen zegt:

  Hahah grappig, ik kom zelf uit DB en ik heb denk ik een keer zo’n rondvaart gedaan, persoonlijk vond ik er niet zo veel aan maar dat is misschien omdat ik alles al duizend keer heb gezien. Maar in Amsterdam ja daar vind ik het dan wel weer iets leuker om te doen!

  Beantwoorden
 3. Luc van de Wiel
  Luc van de Wiel zegt:

  Het is een leuke manier om een stad te verkennen, als je van boottochten houdt, zou je ook eens een tochtje op de Binnendieze moeten maken, in Den Bosch. Neem dan meteen een Bossche Bol, van Jan de Groot uiteraard… :)

  Beantwoorden
 4. Macblogster
  Macblogster zegt:

  Haha. Leuke tekst. Het heeft idd iets van vergane glorie die boten in Amsterdam.
  Ik houd ervan om op het water te zijn. Als kind lag ik vaak met mijn rubberen bootje in het water. Later heb ik samen met mijn ex een zeilbootje gehad. Heerlijk, maar wat je zegt: veel onderhoud nodig en kosten tav ligplaats in de winter. Toch zou ik nog heel graag een bootje willen hebben. Heerlijk!

  Beantwoorden
 5. Miss K
  Miss K zegt:

  Das inderdaad helemaal waar. water en vooral de rust op water kan je echt tot rust brengen. De aankoop van een bootje daarentegen,… onderhoud ed, snap je volledig

  Beantwoorden
 6. marjolein westerbaan
  marjolein westerbaan zegt:

  Op het water voel ik me ook zo heelrijk vrij, ik zou ook echt een bootje voor ons zelf willen hebben, maar met het tumultueuze weer in Nederland nog niet overstag gegaan

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)