Vrouwen rijden beter en hoeven minder te betalen voor een autoverzekering

vrouwen rijden

Over vrouwen rijden en verzekeringen….

Ben je de bezitter van een auto dan ben je ook verplicht om een autoverzekering aan te sluiten. Dit is verplicht om de schade te dekken die je kan toebrengen aan andere personen of voertuigen in het verkeer. Op deze manier worden de slachtoffers beschermd, maar ook jijzelf. De blikschade is misschien nog te betalen, maar denk ook aan lichamelijke schade. De kosten hiervan kunnen heel erg hoog oplopen. Zorg dus ervoor dat je goed bent verzekerd.

Een ongeluk

Een ongeluk schuilt in een klein hoek. Een autoverzekering is geregeld om de slachtoffers te beschermen.

Als jij iemand aanrijdt dan zul jij voor de kosten moeten opdraaien. Maar ook omgekeerd als jij wordt aangereden, dan zal de tegenpartij dat moeten bekostigen. Op zo een manier is een ieder die deelneemt aan het verkeer gedekt en geeft het een vertrouwend gevoel om te rijden op de weg. Zo ben je dus ook ervan verzekerd dat er voor de schade betaald kan worden. Sommige mensen sluiten soms ook extra verzekeringen aan, maar deze zijn niet verplicht en zorgen voor een extra dekking. Deze worden ook wel de aanvullende verzekeringen genoemd.

Goedkope autoverzekering voor vrouwen

Volgens de statistieken van autoverzekeraars rijden vrouwen rustiger en ook veiliger dan mannen. Daarom zijn de autoverzekeringen voor vrouwen goedkoper in vergelijking met dat van mannen. Sommige verzekeraars richten zich zelfs speciaal op vrouwen. Zij vinden het namelijk goedkoper om vrouwen te verzekeren. Verzekeraars hoeven  hier dan minder schades uit te keren. Daarom hebben vrouwen de mogelijkheid uit meer goedkope autoverzekeringen. Vrouwen rijden rustiger en begaan minder verkeersovertredingen. Daarbij rijden ze minder vaak onder invloed van drank en kunnen ze beter omgaan met stress in het verkeer.

Dat een verzekering voor vrouwen goedkoper is, is niet het enige voordeel. Als vrouw kun je namelijk zelf ook kiezen bij welke verzekeringsmaatchappij je je auto wilt laten verzekeren. Vergelijk ze eens met elkaar en kies voor de verzekering die het beste bij jouw past. Belangrijk is wel om te weten dat verzekeraars geen onderscheid maken op basis van geslacht. Heb je een ‘vrouwen verzekering’ dan keren ze ook uit wanneer een man schade maakt.

Schadevrije jaren

Minder schade betekent dan ook meer schadevrije jaren en  een hogere korting op de verzekeringspremie. Vrouwen hebben gemiddeld meer schadevrije jaren in vergelijking met mannen. Dit verschil is goed merkbaar in de premie. Het verschil in premie kun je ook verklaren aan de hand van het soort auto waarin mannen en vrouwen rijden. Mannen rijden vaker in grote auto’s, terwijl vrouwen eerder in kleine auto’s rijden.

en lees ook eens wat over de boekenweek

like Like
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)