Op naar de waterval !

waterval

Ben jij op zo dol op een grote waterval? Zo eentje die van grote hoogte met donderend geraas het water naar beneden gooit. Het schuim waait om je oren, de spetters vliegen in het rond. En je kan elkaar niet verstaan, zoveel herrie maakt al die waterkracht…

Nou is Nederland een land, dat niet erg bekend staat om haar grote hoogteverschillen. En een hoogte verschil is een sine qua non voor een waterval. En water natuurlijk, maar dat hebben we dan toevallig weer wel.

Waar moet je naar toe om dit natuurgeweld te bewonderen? Naar Oostenrijk? Bergen genoeg daar. Net als Zwitserland !

De Dolomieten, de Apennijnen, de Alpen? Of misschien de Karpaten? Ook een niet kinderachtig berggebied, al ligt het niet om de hoek. Iets dichterbij misschien in het Tatra gebergte?

Of is Europa gewoon te klein? En heb je – zonder enige vliegschaamte – een vliegtuig genomen naar Amerika? De Rocky Mountains bijvoorbeeld. Of de andere kant op : naar  Canada. De Niagara Falls staan zeker te weten gerant voor een enorm water spektakel.

Kortom het lijkt erop dat om een waterval in haar volle glorie te kunnen bewonderen, een mens haar koffer, of rugzak moet pakken en erop uit moet trekken. Maar, let op, dat hoeft echt helemaal niet.

waterval

ik weet…..

Ik weet een waterval waar je onder kan staan, terwijl hij bruisend naar beneden klatert! Niet teveel naar voren lopen hoor, want dan worden je schoenen nat! Wanneer je het kijken beu bent, loop je de grot door. Aan het einde van de grot, bevind zich een uiterst smal bergpad dat stijl bergopwaarts gaat. Heb je de top eenmaal gehaald, dan moet over een smalle steen balancerend de waterval oversteken. Op deze plek is die gelukkig een smal stroompje. Maar stel je voor dat je van die plank afvalt!! Dan word jij meegesleurd in die woeste stroom!!

Als je eenmaal bent overgestoken, moet je weer naar beneden. En als dat gelukt is, kan je weer onder die waterval gaan staan en genieten van dat donderend geraas.

Heus iedereen kan in Nederland de waterval ervaren. Je moet het alleen wel  gaan voor je vijf jaar bent….

klim waterval
like Like
2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)