Start van de Boekenweek: de beste luisterboeken apps op een rijtje!

boeken

De Boekenweek: een welbekend fenomeen in ons mooie Nederland. Niets zo fijn als het lezen van een boek om te ontspannen en de wereld (en problemen) om je heen even te vergeten. Maar met het drukke leven schiet het momentje om even een boek te lezen er al gauw bij in. Het luisteren van boeken wordt dan ook ieder jaar weer populairder. We geven je dan ook graag een overzicht van de beste apps waar je de boeken van de Boekenweek gewoon mee kunt luisteren.

de boeken op een rij

 1. Audible

De eerste en wellicht meest bekende app is Audible van Amazon. Deze applicatie is beschikbaar voor Android en je kunt ‘m downloaden in je Google Play store. Je kunt boeken in allerlei genres luisteren, aanbevelingen vragen en het laatste nieuws volgen. Daarnaast heeft Audible de beste vertellers uitgekozen; en ook dat is natuurlijk ontzettend belangrijk wanneer het om luisterboeken gaat. En als echte boekenwurm lees of luister je natuurlijk flink wat af. Door een Sim Only abonnement af te sluiten kun je jouw databundel makkelijk aanpassen. Zo schuif je deze tijdens je vakantie wat omhoog, en in de drukte van het hedendaagse leven gewoon wat omlaag. Zo heb je altijd genoeg data om alle boeken te luisteren!

 1. OverDrive

Met OverDrive heb je een digitale bibliotheek op je telefoon; en dus altijd het juiste materiaal binnen handbereik. Via de app heb je de mogelijkheid om elektronische boeken, audioboeken en streaming video’s te huren; en vervolgens natuurlijk weer te retourneren. Net als in de fysieke bibliotheek. Er zijn meer dan 30.000 bibliotheken over de hele wereld die een overeenkomst hebben gesloten met OverDrive; en dat maakt de bibliotheek natuurlijk ontzettend uitgebreid. Wel moet je even lid worden van een van de deelnemende bibliotheken. Vervolgens kun je alle boeken die deze 30.000 bibliotheken te bieden hebben huren, maar ook voorstellen doen om een bepaalde titel aan de verzameling toe te voegen. OverDrive is beschikbaar voor zowel Android als IOS.

 1. Audiobooks; Spanish Classics

Ben jij helemaal verliefd op Spaanse klassiekers als Cervantes of Pio Baroja? Dan is deze app wat je zoekt. Allerlei proza, gedichten en verzamelbundels staan voor je klaar, en de app neemt weinig ruimte in beslag. Iedere maand worden er meer dan wel 10 nieuwe werken geüpload, en de app is ook nog eens helemaal gratis. Audiobooks; Spanish Classics is alleen beschikbaar voor Android toestellen.

en je leest het fijnste in een she cave

like Like
1 antwoord
 1. Lianne - geendierenindekeuken
  Lianne - geendierenindekeuken zegt:

  Ik probeer elke dag te lezen. Een audioboek luisteren is mij nooit zo bevallen… Maar ik ben dan ook heel gevoelig voor geluid, waarschijnlijk heeft dat er alles mee te maken. Ik lees liever :)

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)