Vrouw in de overgang door Cynthia Poen

overgang

Cynthia heeft haar eigen ideeen over vrouw in de overgang !

Hormoonstormen, ik ken ze als geen ander. Soms verhulde ik ze, als hartstocht of gemopper. Maar het speelde en speelt, een grote rol in mijn leven, zoveel is zeker. Het cliché dat er ook aan opgehangen wordt, herken ik dan weer niet, dat vind ik vooral denigrerend. Elk mens heeft weleens een slechte dag en er zijn genoeg mensen die dan hun hele leven ongesteld zouden zijn, als het aan die slechte bui opgehangen zou moeten worden. Ik zie jullie grijnzen, herkenbaar nietwaar ;-)

Sinds die overgang is er eigenlijk maar weinig veranderd, vind ik dan tenminste. Er is heus weleens een opvlieger en een nacht doorslapen is er ook al een poosje niet meer bij, so be it. Een goed excuus om eerder plat te gaan, want ik ben dol op mijn bedje. En veel bewegen doet ook wonderen, maar dat is goed voor iedereen op elke leeftijd. Rimpels doen inmiddels ook hun intrede en ik zie ook heus wel dat ik geen achttien meer ben, en ik voel het ook. Die ronde heupen willen, ondanks mijn niet aflatende inzet, niet snel minder rond worden. Vroeger ging dat echt vele malen rapper, een beetje afvallen. Maar tot zover het drama eigenlijk, die maandelijkse irritatie is er nu om de twee maanden. Vooruitgang zeg ik :-)

Vrouwencliché en de overgang

Gisteravond zat ik heerlijk relaxed wat te zappen en helaas belandde ik in een reclame voor een ‘natuurlijk preparaat ter ondersteuning van de overgang’. WTF dacht ik, weer zo’n verdienmodel dat onmiddellijk de prullenbak in moet. Want volgens de dames in het filmpje verander je acuut in een dikke jankende drilpudding als je eenmaal in die overgangsjaren beland bent. Maar je redding is dan dat kwakzalvermiddeltje. Lekker cliché, en zo niet waar.

Dat je daaraan meewerkt dacht ik nog, om vrouwen op die manier weg te zetten. Voor een paar rotcenten zet je jezelf ook publiekelijk voor schut, want ik zou die tekst oprecht niet uit mijn strot kunnen krijgen. Eigenlijk was het wel een soort van zielig, als het niet zo belachelijk zou zijn.

Laten we vooral ons gezond verstand gebruiken, want hoe eenvoudig wordt je iets aangepraat wat je eigenlijk niet voelt. Als een soort massahysterie, als je het maar vaak genoeg hoort ga je het vanzelf geloven. Wringt het zich een weg tussen je oren en nestelt het zich daar. Ik laat me niet gek maken, want die overgang, daar doe ik gewoon niet aan ;-)

lees ook van Cynthia Poen: Hormonen of lees van felice Bubbels zonder zuurstof

meer lezen van Cynthia Poen? Lees verder op haar blog

like Like
14 antwoorden
 1. Melanie Hoogvliet
  Melanie Hoogvliet zegt:

  Tja dit is een beetje het zelfde als met de maandelijkse periode de een heeft er wel last van en de ander niet.

  Beantwoorden
 2. Manon
  Manon zegt:

  En trouwens, waar is de women supporting women vibe in deze blogpost!? Dat veel vrouwen ér wel last van hebben en jij niet, is super fijn voor jou. Maar om dan massahysterie te roepen als reden om ze wel te nemen is gewoon gek.

  Beantwoorden
  • Cynthia Poen
   Cynthia Poen zegt:

   tja, iedereen zijn mening Manon, ik geloof gewoon niet zo in dat soort preparaten. En wetenschappelijk bewijs dat ze helpen is er ook niet. Dat veel vrouwen gevoelig zijn voor het algemeen geaccepteerde idee dat dit de oplossing zou zijn voor allerlei nare kwaaltjes vind ik jammer. Ik ben heel erg van de Women supporting hoor, juist, laat je vooral niets wankletsen is mijn boodschap.

   Beantwoorden
 3. Manon
  Manon zegt:

  Tja, sommige mensen hebben meer last van de overgang dan andere vrouwen. Als een pilletje dan helpt om 2 opvliegers i.p.v. 6 te hebben snachts of overdag en dat dan prettiger is.. who are you to judge toch?!

  Beantwoorden
  • Cynthia Poen
   Cynthia Poen zegt:

   True, maar heel veel anderen dingen helpen ook. veel bewegen bijvoorbeeld, minder suiker, daar hoor je niemand over. Wel over hele dure preparaten, ik bedoel maar…. niet alles is op te lossen met een pilletje, toch?

   Beantwoorden
 4. Lindaschrijfthetop
  Lindaschrijfthetop zegt:

  Ik denk dat niet iedereen de keuze heeft van ik doe er niet aan. Net zoals de een ziek is zodra ze ongesteld is en de ander nergens last van heeft

  Beantwoorden
  • Cynthia Poen
   Cynthia Poen zegt:

   nee eens, niet volledig, deels denk ik zeker wel, door je leefstijl bijvoorbeeld.En die laatste zin is vooral met een knipoog bedoeld natuurlijk, want die keuze heeft niemand hoor, en ik moet er ook absoluut doorheen. Maar ik probeer daarbij wel veel te bewegen, gezond te eten etc. Daar heb ik die dure preparaten niet voor nodig, maar dat vind ik

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)