Financiële opleidingen meer voor mannen? Allang niet meer!

financiele opleiding

Het mannelijke imago rondom financiële opleidingen begint langzamerhand weg te vallen. De realiteit laat namelijk ook iets heel anders zien. De afgelopen jaren wagen steeds meer vrouwen zich aan deze opleidingen én met succes. Het stereotype is ondertussen doorbroken dus houd je opties zeker open, ook jij kan starten met een financiële opleiding.

De verschillende financiële opleiding

Het aanbod aan opleidingen in de financiële sector is vrij divers. Zo kun je de commerciële sector in, maar kun je ook kiezen voor een schuldhulpverlening opleiding. Hier komt ook een stuk belangenbehartiging bij kijken én hulpverlening. Dat maakt deze opleiding super divers. Het is dus echt niet zo dat je constant met het financiële stuk bezig bent. Ook vele sociale aspecten komen aan bod. Je hoeft dus niet bang te zijn voor alleen maar commerciële en formele situaties. 

Hieronder een aantal voorbeelden van andere financiële opleidingen:

  • Bedrijfsadministratie en financial control
  • Bedrijfseconomisch management
  • Payroll-, loon en salarisadministratie
  • Accountancy

Kijk zelf goed welke soort opleiding bij jou past en baseer hier je keuze op. Bezoek eens een open dag en stel je vragen aan studenten of docenten van de opleiding om een beter beeld voor jezelf te krijgen. 

Groeiende vraag in de financiële sector

De vraag naar financiële professionals blijft groeien. Bedrijven zijn steeds vaker op zoek naar goed personeel voor hun financiële zaken, waardoor het aanbod aan banen groot is. Hoewel deze vraag aan het groeien is daalt het aantal mensen in de financiële-administratieve sector. Er is veel vraag naar deze professionals, maar steeds minder studenten kiezen voor deze opleiding. Het maakt eigenlijk niet uit in welke sector je werkt, het draait vaak maar om één ding: geld. Juist om deze reden zal de vraag naar finance professionals blijven groeien. De financiële sector biedt daarom genoeg kansen voor young professionals. De verwachtingen zijn dat deze vraag in de toekomst alleen maar verder zal toenemen, dus doe er je voordeel mee.

Het imago

Waar vroeger vooral mannen gingen studeren in de financiële sector, zijn er tegenwoordig ook genoeg vrouwen te vinden op deze studies. De man-vrouwverhouding is steeds meer in evenwicht. Laat het mannelijke imago rondom deze studies je daarom ook zeker niet afschrikken. Je zult genoeg vrouwelijke medestudenten tegenkomen in de wandelgangen! Door het toenemende aantal vrouwen op deze studies is dit ook terug te zien in het bedrijfsleven. Vrouwen met een financiële opleiding hebben steeds vaker een hogere functie binnen organisaties. Het is dan ook een sector met veel kansen en waar je goed kan doorgroeien, mits je juist bent opgeleid.

Laat je niet afschrikken door al de mannen in het financiële wereldje. Vrouwen kiezen steeds vaker voor een financiële studie waardoor de verhouding meer in balans komt. De sector biedt enorm veel kansen waardoor het een aantrekkelijk studie is met veel toekomstperspectief. Denk je na over een financiële studie? Ga gewoon eens langs bij een open dag en kom er zelf achter of een studie in deze richting bij jou past. Nieuwe opties verkennen kan nooit kwaad!

lees ook eens: Leukste cadeau’s voor je partner of drie tips voor thuiswerken

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)