Verkopen op marktplaats.

een tweede leven

Verhuizen en je spullen op marktplaats zetten voor een tweede leven.

Verhuizen kost bedstro, zeiden ze vroeger; je gooide het oude stro van je bed en voor je nieuwe huis kocht je nieuw bedstro.
We leven niet meer in de Middeleeuwen, dat verhuizen bedstro kost, daar geven we niet meer om.
Dat we het oude bedstro moeten weggooien, vinden we eigenlijk heel fijn.

“Het ruimt zo op he” en “wat bewaart een mens toch allemaal”, zijn de meest gemaakte opmerkingen die een mens in de verhuizing maar te horen kan krijgen. Het ergste is, dat het nog waar is ook….Lieve hemel wat een hoop spullen verzamelt een mens in dertig jaar.

Hup op Marktplaats voor een tweede leven

Een deel van die spullen, verdienen absoluut een tweede leven wat zeg ik een beter leven in een huis waar wel van ze gehouden wordt. En die zet ik dus op Marktplaats.
Wanneer je je zelf tijdens een verhuizing echt helemaal knettergek wil krijgen, moet je je spullen op Marktplaats zetten.

Het gezeur…..

Het gezeur, gezeik en gezanik dat je ten deel valt, is meer dan genoeg om je een zenuwinzinking te bezorgen. “Hoe groot is die kast, hoe klein is die tafel??” Lieve mensen dat staat in de advertentie!!
De inspanning om niet te antwoorden met “Ken je nie lesuh??” is groot. Ik doe het niet, iets waarvoor ik eigenlijk een Nobelprijs zou moeten krijgen.

 “Ik kom hem morgen om 10 uur halen” waar blijft de vraag “schikt dat?” “Oooh nee, ik kom overmorgen”. Gevolgd door: “ik zie er van af” Grrrrrr, zo slecht voor mijn gemoedsrust.

En dan heb ik het nog niet gehad over de oplichters op de marktplaats van Facebook. Ze beginnen met de vraag of dit artikel nog te koop is. Dan tik je als verkoper vrolijk terug dat dat het geval is. Vervolgens krijg je een berichtje dat de aspirant-koper zelf helaas niet in staat is het “artikel” op te komen halen, maar dat hij een TedEx koerier zal sturen met het geld. En die zal het meenemen. Ga je akkoord?
Niet doen dus, enig speurwerk leerde me, dat ik het helemaal goed had, dit zijn oplichters die je vervolgens gaan stalken om de koerierskosten “voor te schieten”
maar dat had jij al lang begrepen…

Je moet wel echt willen om je spullen via marktplaats een tweede leven te geven.

lees ook eens : spullen en bewust bezig zijn en zo

like Like
1 antwoord
 1. Irene
  Irene zegt:

  Het doet me denken aan die keer dat ik een mooie kast in perfecte staat wilde aanbieden bij de kringloop omdat hij bij ons overcompleet was na een nieuwe inrichting van de woonkamer. Nadat hij door drie kringloopwnkels was geweigerd heb ik hem van pure ellende bij de milieustraat in de container gemieterd.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)