Solidariteit met appeltaart

appeltaart

over feeën, solidariteit en …..over appeltaart

Er ging iets mis met ons tuinhuisje, we moesten een betonnen vloertje slopen. Dat klinkt simpel, maar bij afwezigheid van elektra, was het een hele klus. Uren beukte manlief er op los met een Hilti op aggregaat .
En toen was hij op het niveau dat het puin alleen nog maar afgevoerd moest worden….

Ik tilde de eerste zak op, dat lukte, maar het was me direct duidelijk dat ik dit geen uren zou volhouden. En dat terwijl er zo verschrikkelijk veel puin lag.
Dit was meer dan “alleen maar”, het huilen stond me nader dan het lachen.
“Zullen we helpen??” En daar waren ze, de goede feeën van Adfund

Adfund Begeleid Werken biedt dagbesteding aan mensen die een licht verstandelijke beperking, een beperking in het autistisch spectrum, of een geringe psychische beperking hebben.  En dat doen ze ook twee dagen per week bij ons op de tuin. Ik ken ze natuurlijk al jaren, het is altijd gezellig met ze en ze hebben ons wel eens eerder geholpen met een zware klus.

En nu zijn ze er weer. Ze tillen ook zakken puin in kruiwagens, en als er een kruiwagen omkiepert, hijsen ze hem met z’n allen gezellig weer overeind. Ze lachen en kletsen, iemand maakt de grap dat dit dagbesteding heet, maar uitbuiting genoemd kan worden. Ernstig voldaan over deze spitsvondigheid, wordt hij nog een stevig aantal keren, met voldane grijns, herhaald.

Ze leven met ons mee als we in de stress schieten of we wel meerdere keren puin kunnen storten, ze verklaren zich solidair met ons probleem, ze dragen oplossingen en hulp aan.

en dan is er appeltaart

En dan is het lunchpauze, we mogen mee en krijgen een groot stuk appeltaart. We zitten in de kring, genieten van onze taart, luisteren en kletsen.
En terwijl ik mijn laatste hapje appeltaart in mijn mond stop, realiseer ik me haarscherp: de fysieke hulp was goud waard. Maar de vrolijkheid en warmte, die de feeën met zich meebrachten, de solidariteit met appeltaart, die waren met goud te betalen.

lees ook eens: je gaat er niet aan dood

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)