Verhuizing ?? Slimme tips en dingen die je niet moet vergeten!

verhuizing

Gedachten en tips over een verhuizing.

Verhuizen….toen ik nog een jolige studente was, waren er tijden dat ik ieder jaar wel een keertje verhuisde. Altijd op zoek naar een nog leukere plek, een nog  grotere kamer, een nog goedkopere kamer, een gezelliger huis….Maar ja hoe moeilijk was het, helemaal?  Mijn hele bestaan paste met gemak in een verhuisbusje.….Dat is nu wel anders. Ik ben net bezig een vriendin te helpen verhuizen…..wat verzamel je toch een boel spullen in de loop van een leven…. Een busje? Zegt u maar bus.

En wat is er toch een boel te regelen. Had ik als student nog niet eens een vaste telefoonaansluiting – ach, die had de huisbaas wel – als zelfstandig ondernemer, dat zijn mijn vriendin en ik allebei, kunnen we ook beslist niet zonder internet.

Internet thuis, wie kan eigenlijk wel zonder? Nou ja niemand, maar als ZZP-er echt al helemaal niet. Al het contact met klanten, alle voorstellen, alle offertes, alles en alles gaat nu eenmaal via de mail.

Gelukkig is er de verhuisservice van KPN  en dat is bijna net zo makkelijk als denken: o mijn nieuwe huisbaas heeft vast wel een telefoonaansluiting!

Het is wel verstandig dit soort zaken op tijd te regelen, wanneer je eenmaal midden in je verhuizing zit, dan vergeet je het gemakkelijk. Internet is ook zoiets vanzelfsprekends. En de meest vanzelfsprekende zaken zie je het makkelijkst over het hoofd!

Tips bij het verhuizen  vind je in de blogs van Tineke van den Tillaert en zij blogt ook over hoe je de kosten van je verhuizing in de hand kan houden. Altijd fijn, want zoals het oude spreekwoord zegt: verhuizen kost bedstro..

Ervaringstips:

  • Haal geen “bananendozen” bij de supermarkt. Investeer in echte verhuisdozen.
    Ze zijn stevig, ze stapelen makkelijk weg en na de verhuizing vouw je ze plat op tot de volgende verhuizing.
  • Soms kun je bij de bibliotheek boekendozen krijgen: heel stevige kleine dozen. Je moet namelijk niet te veel boeken in een doos doen: dat krijg je echt niet weg getild. Die bibliotheek dozen zijn er voor gemaakt -letterlijk-. Vergeet niet met grote letters op elke doos te schrijven waar hij heen moet. Haast? Maak dan een kleurcode: rood is beneden, geel is boven.
  • Zorg dat er een ploeg in het oude huis achterblijft die elke leeggehaalde kamer – en keuken- grondig sopt. Niets is zo vervelend als na de verhuizing je oude huis nog moeten schoonmaken.
  • Goede catering is goud waard. Er is altijd wel iemand die graag wil helpen maar, die minder fit is, of nog niet mag sjouwen. Kijk die persoon lief aan en vraag haar voor lekkere broodjes te zorgen.

verhuizing 2

Hoeveel er ook te doen is, op te ruimen, in te pakken, opnieuw aan te sluiten: vergeet vooral niet te genieten! Je gaat – om welke reden dan ook – aan iets nieuws in je leven beginnen.
Het is altijd goed om daar even bij stil te staan.

lees ook: de perfecte keukenverlichting

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)