fbpx
Huis en tuin

Vergeten snoep…..

vergeten snoep
Felice
Geschreven door Felice

Denk jij wel eens na over vergeten snoep? Nee? Ik zeg: toch eens doen

We hebben tegenwoordig vergeten groenten: groenten die onze overgrootmoeders op tafel zetten en die wij niet meer blieven ( om even in over-grootmoeder-stijl te blijven ).
Pastinaak is zo’n groente en knolselderij en peterseliewortel. Hoewel ik denk dat die laatste wel terecht vergeten is. Wat een onding om schoon te maken zeg. De aardpeer is ook zo’n knol, die niet schoon te krijgen is en waar je ook nog eens vreselijk van gaat winden. Dus ook zo’n groente die niet toevallig in de vergetelheid is geraakt.

over naar het vergeten snoep

Maar genoeg over groenten. Ze zijn gezond en daarmee hebben we het dan wel gehad.
Niet gezond en dus veel lekkerder, zijn de vergeten snoepjes.

ik kreeg een vergeten snoepje

Ik ontdekte ze gisteren toen een vriendin tijdens een wandeling een rol stophoest te voorschijn haalde. Stophoest ! In geen honderd jaar meer gegeten. Een typisch geval van vergeten snoep!
Ik nam er dankbaar eentje aan en….begreep waarom dit tot het vergeten snoep is gaan behoren.
Samen met het rolletje pepermunt, dat elke zich zelf respecterende overgrootmoeder in haar tas had zitten ( naast de zakdoek en de Boldoot )
Sabbelend op mijn stophoest ( je kan hem moeilijk uitspugen) vroeg ik me af welk snoep nog meer in de vergetelheid is geraakt.
Hebben we nog van die opgerolde dropveters, met in het midden zo’n fel gekleurd bolletje?
Zijn er nog zakjes zwart op wit die je van je vinger af moest likken?

vergeten snoep

van die keiharde snoepjes

En wat te denken van de boterbabbelaar? Een keihard snoepje waar je uren op moest zuigen en dat alleen maar naar suiker smaakte ?? Als hij in de archieven is beland als vergeten snoep: ik vind het best! Maar de dropstaaf, de dropstaaf verdient beter. Het was zo’n lange zwarte staaf, net zo hard als een babbelaar maar hij smaakte naar drop. En …..en ik kon mijn moeder er zo heerlijk kwaad mee krijgen. Want ik liet zo’n afgelebberde staaf door het hele huis slingeren…

en tot slot…

En dan heb ik het nog niet eens gehad over de kaneelstok..hmmm 2 x per jaar op de kermis ( de zachte alstublieft, niet de harde ) genieten, geblazen Ben ik misschien wat vergeten snoepgoed vergeten? Doe me een plezier en vul mijn lijst aan!

Like
1

Over de auteur

Felice

Felice

3 reacties

  • Ha, King pepermunt, twee mee naar de kerk voor tijdens de preek en niet bijten want dat knapte te hard.
    En framboosjes, die rode snoepjes waar je uren op kon sabbelen. Puur suiker maar heerlijk, vonden we toen.

Geef een reactie