Snoepen moet je alleen doen als je er ook van kan genieten!

Gisteren schreef ik voor mijn andere site een artikel met de vraag: is het erg als je kind een snoepkont is. Het antwoord is, en dat zal je verbazen: Nee. Wanneer kinderen leren dat snoepen bij bepaalde momenten hoort, kunnen ze zich als volwassenen veel beter beheersen, dan volwassenen die als kind niet mochten snoepen.

Best begrijpelijk ergens: wat niet mag, is leuk en lekker!

Heel lang geleden las ik ooit een steengoede tip om af te vallen. Heb je zin om te snoepen? Gewoon doen. Maar denk erom dat je er dan wel van geniet!
De redernatie erachter was: je kan beter genieten van een snoepje en dan weer stoppen, dan een uur op je handen gaan zitten en je dan alsnog volproppen…

snoepen

Dat is zeer zeker waar. Vooral dat aspect van genieten heb ik me altijd goed in de oren geknoopt.
En daar heb ik ook een behoorlijk hoge graad van perfectie in bereikt.
Ik kan een handvol paaseitjes, een voor een genietend opeten. En dat kan ik een paar uur later gerust herhalen. Denk erom: niet het melk-eitje al naar binnen duwen, voor je het pure eitje maar hebt doorgeslikt!
Wat ik  nooit  doe, is grote stukken taart eten. Geloof mij: je geniet veel meer van twee kleine stukken taart. Bovendien hebben mensen vaak meerdere soorten taart op een feestje…

Zaken als yoghurtgums eet ik zelden, hoewel ik ze lekker vind. Maar soms…als ik een goed boek heb, en de tijd om op de bank te gaan liggen om het uit te lezen…dan eet ik een zakje op. Niet in een keer, begrijp me goed. Het kost me gemiddeld een avond om een niet al te dik boek uit te lezen. En in die tijd krijg ik een half zakje yoghurt gums weg. Dubbel genieten: lezen en snoepen, ik doe het  al vanaf het aap-noot-mies. Nee ik maak geen grapje. Als kind kon ik mijn snoep al opsparen tot ik ging lezen!

snoepen

Hartigheid is natuurlijk ook snoepen

Nu heb ik het alleen nog maar over zoetigheid gehad. Maar bij een glaasje wijn, smaakt dat mee echt niet. Dan is het tijd voor kaas en zo.
Ook hier pas ik de tip: als je er maar van geniet toe. En die scheelt me behoorlijk wat calorieën kan ik je vertellen. Ik kwam er namelijk achter dat ik die toastjes onder de kaas, helemaal niet lekker vind.
Weg ermee dus!

Kortom: als je je op het pad begeeft: ik wil vooral genieten van snoepen, dan kan er een wereld voor je open gaan….
lees ook: Natuurlijk werkt een challenge niet

like Like
1 antwoord
 1. Eva
  Eva zegt:

  Mijn jongste zoontje is een echte snoepkont, mijn oudste zoontje iets minder en veel geselecteerder. Ik kan zelf ook wel echt genieten van goed snoepen. Ze hebben het dus van ergens meegekregen.

  Leuke post!

  Liefs, Eva

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)