Veel vloerkleden

zwart vloerkleed

Een verhaal over vloerkleden, vroeger en nu.

Ik ben dol op vloerkleden, dat was ik al toen ik nog een studentje was met weinig geld. Ik had geluk en kon wat oude kleden uit het huis van opa en oma meenemen. Die waren net enorm in de mode, dus ik was hipper dan hip met mijn oude Perzische kleden op mijn piepkleine studentenkamertje. Menig medestudent keek er met grote ogen naar. Ik nam ze nog mee naar mijn eerste huurhuis, maar langzamerhand verdwenen ze toch van het toneel….

Mijn hele leven ben ik stiekem van oude Perzische kleedjes blijven houden, die kleuren en die patronen! Zo mooi, maar ook nogal druk…Gelukkig strekt mijn liefde zich uit van Perzisch kleden tot kleden in het algemeen. In al mijn huizen had ik altijd strakke effen vloeren: laminaat, zeil, kurk en plavuizen, zodat ik daar gezellig (veel) vloerkleden op kan leggen.

Zwart

Een zwart vloerkleed kopen is nu net zo hip als mijn kleedjes van oma destijds…En ik vind het zeker net zo leuk. Je denkt bij zwart misschien: blehhhh, saai, maar er zijn zoveel verschillende variaties.

zwart vloerkleed

Dit vloerkleed is weliswaar zwart, maar met genoeg variaties om het heel levendig en speels te houden. Daardoor wordt het beslist niet saai. En combineert het met bijna alle kleuren en stijlen die je maar kan bedenken

zwart vloerkleed

Kijk en dit kleed doet toch direct aan vroeger denken? allemaal patroontjes, maar niet meer zo druk en kakelbont. Ik vind dit echt een schatje! Net als het vloerkleed hierboven, heel goed te combineren met alle mogelijke en onmogelijke stijlen en kleuren.

Zeg het met bloemen

zwart vloerkleed

Wanneer je een zwart vloerkleed wel heel zwart vind, en misschien te somber, kie dan voor de moderne variant van het ouderwetse kleed met bloemen. Het behang met grote bloemen ( geiinspireerd op schilderijen van oude meesters) was al populair, maar heb je er ook vloerkleden mee. Best wel speciaal en ook best wel een statement vind ik…
Maar wel veel en veel leuker dan de bloemetjes vloerkleden van vroeger. Dat komt, naar mijn gevoel door de warme kleuren. Natuurlijk moet je met dit kleed wel een beetje uitkijken met welke kleuren en stijlen je het combineert, want dat rood is prachtig, maar heel dominant.

zwar vloerkleed
oma’s bloemetjes vloerkleed

lees ook: een leeftijdsbestendig huis

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)