Een leeftijdsbestendig huis

leeftijdsbestendig huis

Een leeftijdsbestendig huis, wat heb je daar voor nodig

Hoewel in mens in zijn hart altijd ongeveer achttien jaar blijft, is dat natuurlijk lichamelijk gezien niet zo..
Dat realiseer ik me als ik s morgens mijn bed uitkruip, nadat ik een dag keihard in de tuin gewerkt hebt bijvoorbeeld… En moet je mij de auto eens uit zien strompelen na een wandeling van 20 km. Je weet niet wat je ziet.

En alsof dat nog niet genoeg is, wordt ons aan alle kanten duidelijk gemaakt, dat onze pensioengerechtigde leeftijd op zich zal laten wachten.

nadenken over een leeftijdsbestendig huis

Dat alles maakt, dat het tijd begint te worden om na te denken over een leeftijdsbestendig huis.
Een huis waar we, rustig oud kunnen worden. En daarmee bedoel ik natuurlijk niet een huis zonder buren met puberkinderen, die hun vreselijke hip-hop muziek tot in de vroege uurtjes draaien.

Een leeftijdsbestendig huis, is een huis waar je goed uit de voeten kan, wanneer je niet meer goed uit de voeten kan, als je me nog kan volgen.
Wanneer je met een rollator wil lopen, of nog verder in een rolstoel zit, is het fijn wanneer je huis daar voor uitgerust is.

Wanneer je met een rollator of rolstoel vooruit wil komen, dan heb je tenzij je gelijkvloers woont, een traplift of liever gezegd Triwa platformliften nodig.
Tegenwoordig kan je op bijna alle soorten trappen een platformlift laten installeren. Dat geeft in ieder geval de mogelijkheid ook de tweede verdieping van je huis te blijven gebruiken.

Een ander aspect van je huis leeftijdsbestendig maken is het slopen van drempels. Nou heb ik dat dertig jaar geleden al gedaan: ik vind drempels lelijke obstakels in mijn huis.
Natuurlijk zal je ook je badkamer aan een rolstoel moeten aanpassen, maar dat kan nooit een ramp zijn. Badkamers moet je immers om de 15 jaar ( ongeveer) vervangen. Want dan zijn ze niet meer schoon te krijgen en voldoen ze niet meer aan de eisen van het gezin.

Tenslotte is het ook belangrijk om naar je woonomgeving te kijken. Wil je lang in je eigen huis blijven wonen, is het belangrijk dat je winkels vlak in de buurt hebt.
Dit is een aspect dat door veel mensen vergeten wordt.

lees ook : kiezen voor rolgordijnen

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)