Van muziek je beroep maken.

kinderen

We hebben op VrouwenPower al heel wat beroepen voorbij zien komen, maar we hebben nog nooit iemand ontmoet die van kinderen en muziek haar beroep maakte.
Lotte, Quirine en Edwin van Blijwin doen dat wel. Zij zijn kinder-dj’s. En wel kinder-dj’s met een duidelijke mening over Nederlandse kindermuziek

Kindermuziek hoeft niet kinderachtig te zijn.


Het is echt heel boeiend om je bezig te houden met welke liedjes zijn nu wel en niet echt leuk voor kinderen? Ik denk wel eens dat we in Nederland daar lang niet genoeg aandacht aan besteden. Als wij – grote mensen – zeggen “Dit is leuk “, dan spreken kinderen ons niet tegen. Maar als ze meer toegang krijgen tot muziek, zie je vaak dat ze heel andere keuzes maken dan wij volwassenen zouden denken. Het is niet voor niks dat ze massaal op TikTok zitten.
Blijwin, denkt niet alleen na over de muziekstijlen, maar ook over de inhoud van de teksten. En ze vindt lang niet elke tekst geschikt voor kinderoren. Ik kan het niet meer met ze eens zijn!
Je hoeft echt helemaal niet in babytaal tegen kinderen te praten. Ik zou zelf zeggen: dat moet je echt niet doen. Maar teksten over drank, seks en geweld, die kunnen niet.

Kinderen vinden veel muziekstijlen leuk

Wanneer ik kijk naar het blog Carnaval voor kinderen, zie ik dat Lotte, Quirine en Edwin een heel breed scala aan liedjes aanbieden, zowel echte kinderliedjes als bijvoorbeeld Gigagroen of Mega Mindy-tijd als liedjes voor volwassen, van de Snollebollkes of Dance Dance Dance, om er eens twee te noemen. Het is echt leuk om te zien, hoe serieus kinderen genomen worden.

Een snelgroeiend bedrijf

Het plezier dat deze groep in kindermuziek en kinderdisco’s vertaalt zich in succes. Ze geven per jaar ruim 250 disco’s per jaar.
Zo zie je maar: doe dat wat je leuk vindt en het wordt wat!

lees ook: wil jij meer lezen?

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)