Op de markt staan.

markt

Ik heb in mijn leven meerder malen op de markt gestaan en meestal vond ik het, tot mijn eigen verbazing, heel erg leuk. 

Lang geleden, had ik een webshop die hoorde bij mijn website voor jonge moeders. Het liep van geen meter. Geen wonder, want wie begint er nu een winkel als je shoppen totaal niet boeiend vindt? 
Tel daarbij bij op daarbij dat juist in die periode de grote jongens als Bol en Zalando opkwamen. Winkels waartegen je als klein web winkeltje niet tegen op kon. 

Het advies wat ik van menigeen kreeg, was: ga op braderieën en zo staan. Dan raak je je spullen kwijt en krijg je naamsbekendheid. 

De eerste keer op de markt

De eerste keer dat ik dat ging doen, was ik stiknerveus. Maar het was enorm leuk. Tussen kraamhouders is een soort bondgenootschap: je bent allemaal vroeg opgestaan om op die markt te staan, je wil allemaal graag je spullen slijten. Je weet dat je met elkaar niks aan het weer en het aantal bezoekers kan doen. Maar wel dat je het met z’n allen gezellig kan maken. En dat gebeurt dan meestal ook. 

Verbondenheid

Ooit stond ik op de markt bij de Westergasfabriek. Het was ijskoud, ik had mijn buiten kraam kunnen omruilen voor een binnen kraam. Maar nog bevroor ik aan de grond. Twee mannen schuin tegenover me, verkochten American cookies. Een van de twee was ook Amerikaan. Ze gaven me zo’n heerlijke koek om me op te vrolijken en toen ik verbaasd riep dat deze koek echt smaakte zoals de koeken in Amerika, had ik het helemaal gemaakt. En stopten ze me liefdevol vol. 

Een andere keer stond ik in Oudewater op de heksenmarkt. Oude rotten in het braderie-vak hadden me verzekerd dat je daar altijd goed verkocht. Altijd ja. Behalve als het de hele, en dan bedoel ik de hele, dag stortregent. 
 

Mijn zusje hield me op die markt gezelschap. Solidair regende ze samen met me nat. We verkochten samen 1 (zegge een) Sophie de Giraffe. 
Vond ik dat erg? Jazeker. 
Totdat ik mijn buurman, die sinaasappelsap dat je zelf mocht persen verkocht, hoorde. “Ver..” mompelde hij “ik kan de hele handel weggooien” 

Lees ook eens Bubbel, bubbel bubbelgum

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)