Van die dingen die ik echt niet snap…

aquarium

Er zijn een heleboel zaken die ik echt niet snap. Kwantum mechanica bijvoorbeeld. Of de Matheus Passie. Of waarom vrouwen op hakken van 12 centimeter willen balanceren.

Met gemak vul ik dit A4-tje met dingen die ik niet snap. Omdat ik er de hersens niet voor heb. Of omdat ik opgegroeid ben in een omgeving waaraan dat onderwerp niet aan de orde was. Of gewoon omdat ik te lui ben me er in te verdiepen.

In die laatste categorie valt het aquarium.

Je weet wel: zo’n grote vissenkom. Mocht je nu zelf een prachtig aquarium hebben staan, doe me een lol en hou op met lezen.

Als je me zou vragen: “maat wat snap je nu niet aan een aquarium ?”  Dan zou ik je antwoorden: “Alles!”
Het begint er al mee dat ik niet begrijp waarom je een grote groene bak water in je kamer wil hebben staan. Dat neemt enorm veel ruimte in beslag. Een beetje aquarium is  200 x 60 x 60cm. Dat is groot. EN ze zijn groen. Ik hou niet van groen.  Tenminste niet in de kamer, in de tuin ben ik er dol op. Maar dat was niet het onderwerp van gesprek.

Zo’n grote groene bak

Goed er zijn dus mensen die een grote groene bak water in hun kamer hebben staan. Ligt het aan mij of zijn die kamers altijd gemeubileerd met zware houten stoelen/banken met zwart lederen kussens?
En hebben ze van die gezellige steen strips aan de wand? In rood baksteen?
Ik ken eigenlijk geen huis met aquarium zonder leren bankstel. En een barometer in de gang, aan een leren band. Sorry, ik dwaal af.

Ik heb wel eens gevraagd aan iemand met zo’n groene waterbak, waarom hij dat nou zo leuk vond ( nog zo’n zijspoor, hoeveel vrouwen met een passie voor hun aquarium ken jij??
Het antwoord was: “ik kom helemaal tot rust, voor mijn aquarium”

aquarium

Tot rust???? Ik word bloednerveus van zo’n aquarium. Nee ik ben niet bang dat hij breekt en de kamer blank zet met 720 liter water. Ik word nerveus van het kijken naar die heen en weer schietende vissen.  Wat willen die vissen? Waar denken ze dat ze naar toe gaan? Zoeken ze wanhopig de oceaan waar ze thuis horen? Of hebben ze dat niet door en zwemmen ze gewoon rondjes voor de lol? Wat is daar voor een lol aan?

vissen

 

En vinden ze elkaar wel leuk? Of hebben ze in het Visch de hele tijd ruzie met elkaar?
Een kat, een hond, een konijn  en zelfs een kip tonen emotie ( meestal dat ze willen eten )
maar zo’n vis zwemt alleen maar.  Bloednerveus word ik ervan.

 

lees ook : mijn eindeloze to-do lijst

 

like Like
Like
1
28 antwoorden
 1. Rory
  Rory zegt:

  Wij hadden het vroeger thuis. Geen steenstrips of massieve bankstellen. Wel iets met hout volgens mij . Ik vond het als kind heel gezellig (het was overigens een kleintje). Kan mij wel het gedoe en de stress van de visjes herinneren als ze met een netje eruit werden geschept omdat het aquarium werd schoongemaakt. Enne… ik heb (en loop zo nu en dan) op hakken van 11 centimeter. Waarom? Omdat ik het mooi vind :D

  Beantwoorden
 2. Lindsey Beljaars
  Lindsey Beljaars zegt:

  Hahah ik vond het stuk leuk om te lezen. Ik heb zelf niet zo veel met aquariums maar er ook nog nooit zo diep als jij over nagedacht haha!

  Beantwoorden
 3. Anne's plek
  Anne's plek zegt:

  Leuk zo’n afkraak artikel, kan mij er heel erg goed in vinden. Ook al word ik er wel rustig van, heel fascinerens hahah! Meningen verschillen, das maar beter ook :)

  Beantwoorden
 4. Frederique
  Frederique zegt:

  Ik heb er geen, heb mijn handen vol aan 3 kids en 2 katten. Ik vind dat je alleen dieren moet nemen als je daadwerkelijk voor je gaat zorgen en dat is inderdaad een probleem met vissen. Ze kunnen niet praten en zeggen: schiet eens op met het eten of maak dat water nou eens een keer schoon. Ik heb dus bij voorbaat al het gevoel dat ik tekort zou schieten met die vissen. Ik vind ze wel mooi. Zo mooi. Ze staan namelijk niet alleen bij heren met leren banken maar ook in (Chinese) restaurants en dan kan ik er echt lang naar kijken. Dan snap ik dat ‘rustgevend’ wel.

  Beantwoorden
 5. Nicole Orriëns
  Nicole Orriëns zegt:

  LOL. Mij lijkt een aquarium vooral een boel werk, en daar heb ik al genoeg van. Daarom zal ik het niet kopen. Maar ik kan me voorstellen dat het veel kijkplezier kan opleveren?

  Beantwoorden
 6. Marlies
  Marlies zegt:

  Ik ben toch door gaan lezen, ondanks dat ik een aquarium wel kan waarderen. Ik had tijdens mijn studie een vriendje die helemaal idolaat was. In het begin snapte ik daar niks van, maar na een tijdje vond ik het ook echt leuk! En vissen zijn prachtig om naar te kijken. :good:

  Beantwoorden
 7. Bianca Schrijft
  Bianca Schrijft zegt:

  Wat een geweldig stuk. Soms kan ik het heel mooi en rustgevend vinden, andere keren werkt het op mijn zenuwen. Vooral met een duidelijk horende pomp en dan steeds het geborrel van zuurstof. Bij mij thuis zou ik het nooit willen hebben, veelte bang dat het breekt.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)