fbpx
Huis en tuin

Van die dingen die ik echt niet snap…

aquarium
Felice
Geschreven door Felice

Er zijn een heleboel zaken die ik echt niet snap. Kwantum mechanica bijvoorbeeld. Of de Matheus Passie. Of waarom vrouwen op hakken van 12 centimeter willen balanceren.

Met gemak vul ik dit A4-tje met dingen die ik niet snap. Omdat ik er de hersens niet voor heb. Of omdat ik opgegroeid ben in een omgeving waaraan dat onderwerp niet aan de orde was. Of gewoon omdat ik te lui ben me er in te verdiepen.

In die laatste categorie valt het aquarium.

Je weet wel: zo’n grote vissenkom. Mocht je nu zelf een prachtig aquarium hebben staan, doe me een lol en hou op met lezen.

Als je me zou vragen: “maat wat snap je nu niet aan een aquarium ?”  Dan zou ik je antwoorden: “Alles!”
Het begint er al mee dat ik niet begrijp waarom je een grote groene bak water in je kamer wil hebben staan. Dat neemt enorm veel ruimte in beslag. Een beetje aquarium is  200 x 60 x 60cm. Dat is groot. EN ze zijn groen. Ik hou niet van groen.  Tenminste niet in de kamer, in de tuin ben ik er dol op. Maar dat was niet het onderwerp van gesprek.

Zo’n grote groene bak

Goed er zijn dus mensen die een grote groene bak water in hun kamer hebben staan. Ligt het aan mij of zijn die kamers altijd gemeubileerd met zware houten stoelen/banken met zwart lederen kussens?
En hebben ze van die gezellige steen strips aan de wand? In rood baksteen?
Ik ken eigenlijk geen huis met aquarium zonder leren bankstel. En een barometer in de gang, aan een leren band. Sorry, ik dwaal af.

Ik heb wel eens gevraagd aan iemand met zo’n groene waterbak, waarom hij dat nou zo leuk vond ( nog zo’n zijspoor, hoeveel vrouwen met een passie voor hun aquarium ken jij??
Het antwoord was: “ik kom helemaal tot rust, voor mijn aquarium”

aquarium

Tot rust???? Ik word bloednerveus van zo’n aquarium. Nee ik ben niet bang dat hij breekt en de kamer blank zet met 720 liter water. Ik word nerveus van het kijken naar die heen en weer schietende vissen.  Wat willen die vissen? Waar denken ze dat ze naar toe gaan? Zoeken ze wanhopig de oceaan waar ze thuis horen? Of hebben ze dat niet door en zwemmen ze gewoon rondjes voor de lol? Wat is daar voor een lol aan?

vissen

 

En vinden ze elkaar wel leuk? Of hebben ze in het Visch de hele tijd ruzie met elkaar?
Een kat, een hond, een konijn  en zelfs een kip tonen emotie ( meestal dat ze willen eten )
maar zo’n vis zwemt alleen maar.  Bloednerveus word ik ervan.

 

lees ook : mijn eindeloze to-do lijst

 

Like
1

Over de auteur

Felice

Felice

28 reacties

Geef een reactie