Mijn eindeloze to-do lijst

to-do lijst

Kennen jullie dat? Een to-do lijst langer dan je arm? Nog zoveel moeten…

Bovenaan de to-do lijst

Bovenaan staan de dingen die dringend moeten:
de afwasmachine leeg halen, anders groeit de stapel ongewassen borden op het aanrecht. De droger leeghalen, anders hebben mijn gelieven geen schone sokken en wat erger is: geen schone onderbroek: getsie!
Over schoon gesproken: de kat verhaart weer vreselijk: ik zou wel drie keer per dag kunnen stofzuigen.
Dat is nog maar een heel klein gedeelte van de huishoudelijke klussen, die echt moeten gebeuren, omdat anders mijn huishouden instort.

Ik moet nog een vriendin bellen: ze zit ernstig in de put, voordat telefoontje kan ik wel een uurtje inplannen. Zoonlief komt eten: helemaal gezellig, maar waar is mijn vegetarisch kookboek?

Als ik dan toch boodschappen ga doen, om vegetarisch te kunnen koken, kan ik natuurlijk ook wel even langs de kaasboer rennen, om een extra kilo kaas voor het kind te kopen, hij is tenslotte een arme student.

De buurvrouw belt: zou ik zo lief willen zijn haar medicijnen bij de apotheek op te halen?
“Natuurlijk!” De buurvrouw vraagt zelden wat, als ze wat vraagt, heeft ze het echt nodig, maar de apotheek kent lange wachttijden en de buurvrouw is lang van stof. Ook hier ben ik snel een uurtje verder.

De hond moet uit, ook dat moet echt: ik wil niet denken aan de consequenties van het NIET hond uitlaten.
Zo is in een mum van tijd, mijn agenda voor de dag, mudje-tjokkie vol. Natuurlijk moet ik ook een stukje schrijven voor vrouwenpower en zes e-mails beantwoorden.

en dan……

Als ik dan zo naar mijn to-do lijst kijk, dan bekruipt mij enige opstandigheid: wat moet ik veel!
Ik weet niet hoe dat bij jullie gaat, maar ik geef graag toe aan mijn opstandigheid. Op zo’n moment laat ik de boel de boel en ga naar mijn tuin. Lekker gras tussen de opkomende wortels en bieten uithalen! Zo,dat stond niet op de to-do lijst, maar ik ben blij dat ik het heb gedaan. De wortels en bieten zullen mij belonen, door nog harder te gaan groeien.
Dan fiets ik weer naar huis en kijk! Manlief heeft inmiddels de vaatwasser uitgeruimd!

We gaan gezellig samen de boodschappen halen en kletsen even bij.
De droger kan wel wachten tot morgen en wonder boven wonder staan er geen 25 wachtende bij de apotheek.
Het stukje voor VP heeft zichzelf geschreven, de to-do lijst zichzelf opgelost, nou die e-mails nog…

Lees ook: neem ook eens een kijkje in het hoofd van een ongezellig mens

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)