Genderneutrale toiletten

transgender neutraal toilet

Iedereen heeft het de laatste tijd over genderneutrale toiletten.

Wij hebben thuis al jaren een genderneutraal toilet en hebben het er nooit over. Daar had ik het ook graag bij gehouden, maar de discussie noopt mij er toch een paar woorden aan vuil te maken. In de media wordt steevast de indruk gewekt dat genderneutrale toiletten noodzakelijk zijn, omdat dat prettiger is voor transgenders. Zouden transgenders echt zitten te wachten op genderneutrale toiletten vraag ik me dan af. Ik ken namelijk geen enkele transgender die daar behoefte aan heeft, die doet zijn of haar behoefte het liefst gewoon op een schone wc.

Willen we serieus genderneutrale toiletten?

Nou ken ik natuurlijk niet alle transgenders van Nederland, maar toch. Ik krijg bij dit soort acties het gevoel dat men namens een groep iets probeert door te drukken, zonder de groep zelf te raadplegen.
Het wordt nog gekker als de terminologie verkeerd wordt geïnterpreteerd. Zo las ik laatst dat een bedrijf of organisatie naast de standaard dames- en herentoiletten ook een speciaal toilet had laten installeren voor transgenders. Heerlijk stigmatiserend, dat kan toch niet de bedoeling zijn.

Genderneutraal is hip

Transgenders zijn hip en dat moet je dus uitbuiten moeten ze gedacht hebben, want het is niet bij genderneutrale toiletten gebleven. De aanspreekvorm Dames en heren, jongens en meisjes, schijnt ook niet meer te kunnen. Er schijnt namelijk een kleine groep te zijn die zich geen jongen of meisje, man of vrouw voelt. Om die te ontzien moet de genderneutrale aanspreekvorm worden geïntroduceerd. Geachte aanwezigen, lieve mensen! Daar kan toch niemand gekwetst door worden en het is een kleine moeite om die kleine groep te ontzien. Dat is op zichzelf een loffelijk streven en ik zou me er zelfs achter willen scharen, als niet de indruk werd gewekt dat de transgenders van Nederland (daar heb je ze weer) hier op zitten te wachten.

Nogmaals, ik ken niet alle transgenders van Nederland, maar ik ken niemand die hier om gevraagd heeft. Het kwalijke is dat bij de grote onwetende meerderheid de indruk wordt gewekt dat ze zich moeten aanpassen aan een kleine minderheid. Daar gaan mensen zich tegen verzetten en dat snap ik. Moeten we dan geen rekening houden met kwetsbare minderheden, hoor ik u denken. Natuurlijk wel, maar daar hoef je toch geen andere kwetsbare minderheid mee lastig te vallen.

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)