Zo kom je af van broze nagels

nagels

Nagels worden helaas niet bij iedereen evenveel meegenomen in de persoonlijke verzorging. Goede nagels tonen een verzorgde uitstraling. De kwaliteit ervan hangt samen met de gezondheid van de mens. Een zwakke nagel scheurt en breekt snel. Het is een teken dat er niet voldoende van de juiste voedingsstoffen binnen komen en dat het lichaam stoffen tekort komt. Gezond zijn ze rozig van kleur en de rand is mooi wit, ze zijn hard en mooi glad zonder enige scheurtjes. 

Waarom krijgen we broze nagels? 

Dat ontstaat door verschillende externe en interne factoren. Extern zijn de zaken welke de nagel beschadigen. Het kan het water zijn of de chemicaliën die gebruikt worden. Intern gaat het om slaaptekort, slecht eten en onvoldoende vitamines. Het is vaak een mix van interne en externe factoren welke broze nagels veroorzaken. Er is gelukkig wel wat tegen te doen.

nagels

De juiste voeding

Nagels bestaan uit een drietal lagen. De bovenste laag is de hoornlaag, de tweede laag de keratine laag en dan is er nog de epitheellaag. De hoornlaag kan loslaten bij droge nagels. Ze worden dan zwakker en brozer. Het is te voorkomen door gevarieerd en gezond te eten. Slecht eten en een vitaminetekort zorgt voor slechte nagels. Vitamine B8, vitamine D en ook zink en calcium zijn belangrijke stoffen voor gezonde nagels. Deze stoffen zitten veel in vis, eieren, zuivel, fruit, groenten en noten. 

De juiste bescherming

Het is belangrijk om iedere nacht goed te slapen. Het helpt bij de ontwikkeling van de nagels, het haar en de huid. Het is ook goed om een schoonheidsslaapje te doen van tijd tot tijd. Daarnaast is het zaak om de nagels goed te hydrateren met een handcrème of een lotion. Wrijf tevens de nagelriemen regelmatig in met olie of vaseline. Het wassen van je handen met heet water is funest. Het is beter om handschoenen aan te doen dan om steeds met het water in contact te komen. Doe de afwas dus niet zonder handschoenen.   

Een manicure nemen 

Het is goed om van tijd tot tijd naar de manicure te gaan. Laat je handen eens goed verzorgen. Het is heerlijk om jezelf te verwennen en het is heerlijk voor je handen. Het is daarnaast ook goed voor je geest. Je nagels en je handen zullen je dankbaar zijn na het bezoek aan de manicure. 

lees ook eens: Over de kracht van geuren

en zo richt je een kleine tuin in

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)