Tips om je huis handig en snel in te richten!

ruimte

Zoals iedereen wel weet zijn er talloze woonprogramma’s op tv waarin stylisten met een simpele kleine verandering een hele ruimte om kunnen toveren tot een mooie plek. Wat eerst super rommelig was en klein leek werd omgetoverd in een prachtig geheel waar iedereen blij van word. Hoe ze dit doen? Wij geven je een paar handige tips zodat je dit zelf ook kan doen zonder het hele interieur te moeten vervangen;

Plan de campagne

Met een plattegrond en al het meubilair op maat getekend zie je direct heel makkelijk of datgeen wat jij in je hoofd hebt wel echt past. Tegenwoordig zijn er hier genoeg websites voor om een plattegrond te maken zodat jij de ideale indeling kan maken.

Centraal punt

Zorg ervoor dat het centraal punt waar het oog als eerste naar kijkt er het mooist uit ziet. Denk aan bijvoorbeeld een mooi schilderij of een openhaard met daar omheen de meubels. Kies bijvoorbeeld voor schilderijlijsten wanneer je er voor wil zorgen dat je meerdere schilderijen of foto’s op een plek wil hangen maar toch wil centreren zodat het niet te druk word.

Handigste route

Voordat je een ruimte opnieuw gaat inrichten is het slim om te onderzoeken wat de handigste route is. Hiermee bedoelen we dat je gaat kijken wat de handigste looproute is van de keuken naar alle andere plekken. Een kleine omweg is natuurlijk geen probleem. Maar wanneer je een grote eettafel hebt staan midden in dit pad waardoor je elke keer daar omheen moet lopen. Dan kan dat op langere termijn vervelender gaan worden.

Creëer meerdere plekken in één ruimte

de plek waar je de meeste tijd spendeert is meestal op de bank, waar alles gebeurt. Vaak is dit dan ook het midden van een ruimte, mar dit is niet altijd zo. Wanneer je een grotere woonkamer hebt is het ook leuk om meerdere ‘drukke’ plekken te creëren waardoor je meer gebruik gaat maken van de hele ruimte en niet activiteiten maar op die paar vierkante meter plaatsvinden. Je hebt immers deze aantal vierkante meters niet voor niets gekocht!

les ook Houten wandlampen zijn helemaal hot !

of : wat doe jij met vakantie geld

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)