Wat doe jij met je vakantiegeld?

extraatje

Vakantiegeld is dat hele leuke extraatje wat in deze tijd weer onze bankrekening op komt rollen. Toen manlief en ik nog beiden in loondienst waren, gebruikten we het vakantiegeld van de een om met vakantie te gaan. Dat fijne extraatje van de ander, parkeerden we op de spaarrekening.

Vraag jij je wel eens af wat anderen met hun vakantiegeld doen?

Ik ging eens op onderzoek uit. Een artikel in de Metro leert me dat heel veel mensen hun vakantiegeld niet uitgeven aan waar het voor bedoeld is. Namelijk eens even te gaan genieten van een welverdiende rust. Gezinnen met kinderen gaan relatief nog het meest met vakantie. Maar alles bij elkaar geeft ongeveer 20 procent van de Nederlanders hun vakantiegeld liever ergens anders aan uit.

Vakantiegeld, geen extraatje maar om je schulden af te lossen.

34 procent van de inkomens beneden modaal gaat er dit jaar niet met tent of caravan op uit. Zij lossen liever schulden af. En hoe jammer dat ook is van de gemiste vakantie in het bos of aan het strand: begrijpelijk is het wel. Schuldenvrij zijn, geeft tenslotte een enorme rust.

extraatje

Verbouwen met vakantiegeld.
Ongeveer 8 procent van inkomens zet het vakantiegeld in voor kleine of soms zelfs wat grotere verbouwingen.

Je bankrekening spekken.

Wanneer je je vakantiegeld niet uitgeeft, dan kan je het natuurlijk – zoals wij deden – op je spaarrekening zetten. Niets mis met een appeltje voor de dorst of een extra afbetaling van je hypotheek. Als je dat doet sta je bepaald niet alleen, 40 % van de mensen zetten het vakantiegeld apart.

Wat is er nog meer mogelijk?

Wanneer je vakantiegeld echt een extraatje is en je weinig vertrouwen meer hebt in spaarrekeningen. Bijvoorbeeld omdat die zo weinig oplevert, dan kan je overwegen je geld te beleggen.
Daar ben je echt de enige niet in. Vorig jaar verdubbelde het aantal Nederlanders (met een bovenmodaal inkomen) dat ging beleggen met hun vakantiegeld.

Beleggen is natuurlijk een wereld apart. Maar dat wil niet zeggen dat het niet wat voor je kan zijn. Bijvoorbeeld als je wil beginnen met beleggen bij Centraal Beheer, klik dan eens op deze link om te kijken of het wat voor je is.

Dit artikel is een samenwerking met Centraal Beheer.

lees ook eens : gratis uitstapjes

lees ook eens : Leuke dingen doen in den Bosch

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)