Thuis kantoor: thuis werken

thuis kantoor

In maart 2020 was het opeens gedaan met werken op kantoor. Opeens moest iedereen verplicht thuiswerken. Voor die tijd werkte ik 3 dagen op kantoor en 1 dag thuis. Maar van de een op de andere dag werden dat 3 dagen thuis en 1 op kantoor (aangezien nog niet alles digitaal was en je af en toe wel echt naar kantoor moest). Ik vond het prima. 

Digitaliseren en je kantoor thuis

Het digitaliseren van alle facetten van mijn werk heeft een paar maanden geduurd. Daarna hoefden we niet meer naar kantoor. Ik deed het nog wel eens maar dat verminderde steeds meer tot ik opeens 5 maanden geleden eens naar kantoor was gegaan. 

Dit thuiswerken heeft bijna 2 jaren geduurd. Sinds een tijdje is alles losgelaten en mogen we naar kantoor. Maar wow. Wat is dit moeilijk. Ik merk heel erg dat ik een beetje vastzit in mijn eigen bubbel. Dat ik mijn eigen bubbel als heilig ben gaan beschouwen. Ik kom alleen nog voor iets bijzonders uit mijn bubbel. En ik wil dit anders, maar dat is best lastig. 

Actief/energiek

Echt actief en energiek Ik houd van rust en nog meer rust. Ik vind het fijn om af en toe wat te ondernemen, maar ik houd nog meer van op de bank zitten. Ik ben gewoon saaier dan gewoon saai. En ik heb daar vrede 2.0 mee. Toen we thuis moesten gaan werken, merkte ik dat mensen die wel heel erg van avonturen houden en niet van thuis/ op de bank zitten houden, hier het meeste moeite mee hadden. Ze konden hun draai niet vinden en dat snapte ik heel goed. Van alles is mogelijk naar niks is mogelijk of extreem beperkt is nogal een switch.

We moesten thuiswerken, afstand houden, handen wassen, in ellebogen hoesten/niesen, vaccineren, boosteren. En nu, 2 jaar later, lijkt het allemaal voorbij/over te zijn. Ik zeg lijkt, want niemand die het echt weet. 

Gewoonten

Maar de mensen die ontzettende moeite hadden met thuiswerken en iedere week klaagden over dat ze weer naar kantoor wilden gaan, gaan nog steeds niet alle dagen naar kantoor. Sommigen zelfs nog helemaal niet, anderen een dag per week/twee weken. Zo zie je maar hoe alles went. Alles kan een onderdeel van je leven worden. Het wordt een gewoonte. En gewoontes zijn nu eenmaal moeilijk te doorbreken. Wanneer er enigszins dwang achter zit, doorbreek je gewoontes en maak je eigen gewoontes eigen. Maar een (nieuwe) gewoonte vrijwillig doorbreken? Of je de gewoonte nu fijn vind of niet, blijkt lastig. 

Vanaf september 2022 wil ik zeker weer op 2 dagen kantoor/2 dagen thuiswerken zitten. Ik woon alleen en merk dat ik de in-/output van anderen erg fijn vind. Het moet geen overdosis worden, maar af en toe is het erg prettig;-)

lees ook van Nori: gevoelens en gedachten

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)