Dit is hoe jij het thuiswerken zo comfortabel mogelijk maakt

thuiskantoor

tips voor een thuiskantoor

Door het coronavirus werken we al een paar maanden zo veel mogelijk thuis. En dat is toch wel even iets heel anders dan dat je normaal iedere dag op kantoor zit. Je ziet je collega’s niet meer of hebt alleen online contact, bent misschien minder productief en hebt sneller afleidingen wanneer je thuiswerkt: het is een bizarre situatie. Wij geven jou de beste tips om toch zo productief en comfortabel mogelijk thuis te werken. 

Maak een eigen thuiskantoor

Door je eigen thuiskantoor te maken, zorg je ervoor dat je een vaste werkplek creëert. Zo voorkom je dat je iedere dag een ander plekje in huis gebruikt. Maar hoe kun je het beste een thuiskantoor inrichten? Daar zijn meerdere mogelijkheden voor, dit is helemaal aan jou. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar hoe jouw werkkantoor normaal gesproken is ingericht, en hier inspiratie vandaan halen. Wat je echter altijd in je achterhoofd moet houden, is dat je een comfortabel plekje moet creëren. Je moet het er tenslotte wel lange werkdagen kunnen uithouden. Wat hierbij voornamelijk belangrijk is, is het bureau waar je aan zit en de stoel waar je op zit. Een goed stevig bureau is van groot belang om goed thuis te kunnen werken. Zo heb je genoeg ruimte en kun je op een ergonomische manier te werk gaan. En dan de stoel: ook ontzettend belangrijk natuurlijk, want je moet de gehele dag een goede houding aan kunnen nemen. Wat hiervoor een ideale optie zou kunnen zijn, zijn relaxfauteuils. Deze stoelen staan bekend om comfort en bieden jou de ultieme kans om op een relaxte en comfortabele manier aan het werk te gaan. Als je in het bezit bent van een goed bureau en comfortabele stoel, kun je jouw thuiskantoor compleet maken door het aan te vullen met wat leuke kantooraccessoires. Zo heeft jouw thuiskantoor veel weg van jouw werkkantoor en lijkt het net alsof je toch een beetje op je werk zit. 

Maak een planning en neem pauzes

Als je thuis aan het werk bent, ben je misschien geneigd om die pauzes maar even over te slaan. Toch is dit geen goed idee. Stel een planning op voor je werkdag, en neem pauzes op in deze planning. Pauzes zijn namelijk zeer belangrijk om even lekker te ontspannen, en een ideaal moment om eventjes weg te gaan van je thuiskantoor en lekker op je hoekbank te ploffen. 

thuiskantoor: planner

Zorg voor minder afleiding

Als je thuiswerkt, heb je meer kans dat je sneller afgeleid bent dan dat je op kantoor werkt. De overgang van privé en werk wordt namelijk een stuk kleiner. Het is dan ook goed dat je toch probeert dit zo veel mogelijk van elkaar te scheiden. We weten allemaal dat een smartphone een grote rol speelt in het afleiden tijdens werk. Zorg er dan ook voor dat je deze even weglegt als je deze niet nodig hebt, of je de meldingen even dempt. Zet op de achtergrond ook niet de TV aan, want ook dit werkt averechts. Onbewust ben je op deze manier sneller afgeleid en ligt je focus niet volledig meer bij je werk. Je zult zien dat wanneer je je even helemaal afzondert, zonder bijvoorbeeld je smartphone en TV, je heel comfortabel te werk kan gaan. Je bent sneller door je taken heen en bent daarnaast een stuk langer productief. 

Al met al zijn er dus genoeg manieren om ook van het thuiswerken iets te maken. Met deze tips haal jij het beste uit het thuiswerken in deze lastige periode, en lever je tegelijkertijd ook nog eens goede kwaliteit aan bij je werkgever. 

lees ook eens: 4 tips om bedplassen te voorkomen

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)