Terug van weggeweest: haak of brei je eigen zomertruitje

terug van weggeweest

Het is niet oubollig of ouderwets. Haken en breien zijn weer helemaal terug van weggeweest.

Dat wist je al? Maar weet je ook dat we dit voorjaar in gebreide of gehaakte truitjes gaan flaneren? 

Gehaakte truitjes: terug van weggeweest.

Wit gebreid truitje op een spijkerbroek. Grijs gehaakt vestje over een t-shirt. Espadrilles eronder, mooie leren tas erbij en je steelt de show als het zonnetje er is. We gaan het dit komende voorjaar allemaal zien. Doutzen Kroes is zelfs al in een gehaakt badpak gespot op Instagram. 

Jaarlijkse haak-marathon.

Behalve dat je er leuke kledingstukken aan overhoudt, is het een ontspannen bezigheid. En niet alleen mutsen en sjaals, maar ook truitjes, hemdjes, badpakken en zelfs tassen worden eigenhandig gebreid. Dus je rugzak kan aan de kant, maak er zelf eentje. 

Het zijn niet alleen ouderen die elkaar opzoeken om te gaan breien. Breiclubs zijn er ook voor jongeren. En haken is eveneens weer helemaal terug van weggeweest. Er wordt zelfs jaarlijks een haakmarathon georganiseerd onder de naam Haakathon. 

Eigen wandkleed macrameën

Ook het macramé uit de jaren zeventig is al een tijdje terug van weggeweest. Waren het eerst louter plantenhangers die van deze knooptechniek werden gemaakt, tegenwoordig zie je ook veel wandbekleding. Beetje hippie, beetje retro, maar ook helemaal van nu. 

Op Instagram tref je onder #macrame enorm veel inspiratie. Van een sprei tot een wandkleed, van armbanden tot onderzetters. Er worden zelfs complete gordijnen gemaakt op basis van deze techniek. 

Zelf gemaakt is leuk

Wie zich niets van die jaren zeventig trend kan herinneren, kan terecht op heel veel sites om de techniek onder de knie te krijgen. Moeilijk is het niet. Kwestie van starten en knopen maar. Voor je het weet creëer je je eigen gordijn, plaid of maak je een eigen schooltas, want die kun je er ook van knopen. Daar onderscheid je je mee en zelfgemaakt is altijd leuk! 

lees ook eens: de ideale zitbank

like Like
Like
1
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)