Stijlvol op sneakers de herfst door.

sneaker

Sneakers zijn geweldige schoenen

En mijn motto is dat een vrouw nooit genoeg schoenen heeft (met uitzondering van Imelda Marcos).
Dus vandaag eens een stukje over damessneakers. Zeker nu het zo duidelijk herfst is en ik mijn heerlijke slipper, sandaaltjes en ander open schoeisel waar je zo fijn zonder sokken in kan, met een diep zucht heb opgeborgen. Ik hou nu eenmaal van schoenen waar ik makkelijk op kan lopen.

Van de week zag ik een leuk artikel van Els Jansen, een favoriete styliste van mij die ook hier een aantal artikelen heeft geplaatst. Ze liet daar zien dat je onder een mooie strakke rok, gerust een paar mooie sneakers kan dragen. Ik vond dat heel elegant staan. Eigenlijk mooier dan de traditionele pump. Een paar mooie sneakers onder een strakke rok: het is stoer en stijlvol.
Nou dat willen we toch allemaal? De tijd van “ik -ben-een-teer-poppetje” ligt inmiddels wel een paar eeuwen achter ons. Lijkt mij.

De sneaker is geen “straat”schoeisel meer

De sneaker is toch allang niet meer HET schoeisel van de skatende jeugd. Die tijden zijn gelukkig voorbij. We hebben nu niet alleen sneakers in alle maten en alle prijzen, maar ook in alle kleuren en alle designs. Het Paisley design wat ik laatst liet zien, viel volgens mij bij iedereen in de smaak. En zijn we ook niet allemaal dol op die sneakers met bloemetjes?

Kijk bijvoorbeeld eens bij de sneakers van Schuurman schoenen. Achttien bladzijden met dames sneakers, als dat geen keuze is! (P.S. er zijn ook een paar hele leuke All stars afgeprijsd).

Ik vind het wel een grappige ontwikkeling dat schoeisel wat ooit tot de straat-cultuur behoorde zich heeft ontwikkeld tot een mode-must-have voor iedereen. Nog opmerkelijker is misschien wel dat wij vrouwen eindelijk eens comfortabele schoenen mogen dragen en er toch stijlvol uit kunnen zien!

Lees ook: laten we het eens over schoenen hebben

 

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)