Hoe hou je je darmflora gezond?

darmflora

We hebben er allemaal in meer en in mindere mate last van: darmflora die niet werkt zoals we zouden willen. Dan hebben we op een opgezette buik, we voelen ons opgeblazen als een ballonnetje. We hebben diarree of het tegenovergestelde daarvan: een stoelgang die maar niet wil vlotten. ( en een half uur op het toilet doorbrengen, dat is echt geen pretje. en het gebeurt je altijd als je haast hebt…)

Je darmflora gezond houden, begint bij wat je eet. Veel vezels. En dachten we vroeger dat die vooral in zilvervliesrijst , grof tarwebrood en noten zitten, tegenwoordig weten we ook dat ze in fruit zitten.

Het tegenover gestelde van veel producten met vezels eten is dingen niet eten!
En dingen niet eten, helpt ook: eindeloos witbrood ( met veel boter en hagelslag) en veel vlees eten maken je darmen traag. Heel traag!

Iedereen heeft een andere darmflora

Nu is het met wat je wel en niet moet/mag eten wel een beetje oppassen geblazen. Je darmflora is net als je vingerafdruk uniek voor jouw persoonlijkheid. Voor iedereen is het net weer een beetje anders, wat wel en niet werkt. En dat moet je zelf een beetje uitproberen.

Natuurlijk kan je moedertje natuur een handje helpen of laten we zeggen: ondersteunen door het gebruik van probiotica. Probiotica zijn voor de mens vriendelijke darmbacterieen, die je helpen je darmflora in evenwicht te houden. De probiotica van Vitaminestore bijvoorbeeld.

De Vitaminestore heeft 194 verschillende probiotica producten. Zodat je dat product kan krijgen wat past bij jou en je specifieke darmflora probleem. Dat kan je natuurlijk enorm helpen.
Daarnaast is het ook heel verstandig voldoende te bewegen en voldoende te drinken.

Water dus, helaas voor degenen onder ons die naar de wijnfles grepen. Want sorry: alcohol is niet best voor je darmflora.

lees ook: wat te doen met de tuin

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)