Starten met hardlopen: 5 tips

hardlopen

Wil je deze winter goed op gewicht blijven maar heb je geen zin om verplichtingen van teamsport of de sportschool aan te gaan? Dan is hardlopen de sport voor jou. Gewoon waar en wanneer je wilt, de hardloopschoenen aan en lekker gaan! Maar wanneer je net start met hardlopen, zijn er wel een aantal dingen om rekening mee te houden. Met deze tips maak jij een goede start!

  1. Stel de juiste outfit samen

Je begint natuurlijk met de aanschaf van hardloopschoenen dames, of wanneer deze niet passen, een paar hardloopschoenen in een heren variant. Het verschil is namelijk niet altijd zo ontzettend goed te zien. Zorg natuurlijk voor een fijne, enigszins strakke broek. Een losse joggingbroek kan al snel gaan irriteren. Ook een shirt met voldoende ventilatie is belangrijk. Niet te los, en niet te strak. Je kan een fitness shirt, maar ook een voetbalshirt gebruiken om in te hardlopen. En het laatste dat je nodig hebt is een goed vest. De vesten die gedragen worden voor andere sporten zoals voetbal, tennis of fitness zijn ook bij uitstek geschikt om in hard te lopen.

  1. Begin rustig

Mocht je nog nooit zijn gaan hardlopen, of het na lange tijd weer opnieuw oppakken, dan is het natuurlijk verstandig om rustig te beginnen. Vraag niet teveel van jezelf en bouw het stukje bij beetje op. Begin bijvoorbeeld met een twee kilometer route, en wissel lopen en hardlopen wat af. Een paar weken later kun je de route uitbreiden naar 3 kilometer, vervolgens naar 5, en ga zo maar door.

  1. Neem voldoende mee

Je wilt natuurlijk zo min mogelijk meenemen tijdens het hardlopen, maar toch is het verstandig het een en ander bij je te dragen. Om te beginnen natuurlijk je telefoon, maar misschien zelfs een flesje water of een lekkere mueslireep mocht je jezelf even wat flauw voelen.

  1. Hardloop accessoires

Om al deze items mee te nemen heb je natuurlijk verschillende accessoires nodig. Begin met een band om je arm waar je jouw telefoon in kwijt kunt, en eventueel ook een huissleutel tussen kan stoppen. Welke accessoires je nog meer toe wilt voegen is natuurlijk helemaal aan jou!

  1. Installeer een app

Er zijn verschillende apps waaronder Runkeeper die jouw routes, resultaten en voortgang bijhouden. Met deze app kun je handige doelen stellen die je vervolgens weer motiveren om het onderste uit de kan te halen. De ‘beloningen’ die je ontvangt na het halen van een nieuw persoonlijk record zorgen er ook weer voor dat je jezelf goed voelt over wat je doet!

like Like
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)