Thuis aan krachttraining doen: 4 oefeningen

oefeningen

Is het tijd om wat aan die spiermassa te werken en weer wat strakker in je vel te zitten? Dan hoef je hier echt niet perse voor naar de sportschool te gaan. Je kan namelijk ook thuis gewoon lekker aan krachttraining doen. We hebben een aantal handige oefeningen voor je op een rijtje gezet die ervoor zorgen dat die spiermassa zo groeit! Daarbij kosten ze nog niet eens zo ontzettend veel ruimte, moeite of energie: wel zo fijn!

  1. Hameren met je armen

Voor deze oefening is het handig om de juiste fitness apparaten in huis te hebben, of gewichten te gebruiken zoals kettlebells of dumbells. Deze behoort tot de een ietwat zwaardere oefeningen, maar deze is ontzettend goed om je armen mee te trainen. Je legt de dumbell verticaal in je handen, en beweegt het gewicht richting je schouder. Vervolgens strek je de onderarm helemaal uit ten opzichte van de bovenarm. Je maakt dus in principe een hamerende beweging met je onderarm.

  1. Russian twist

Voor deze oefening heb je geen gewichten nodig, maar het werkt wel ontzettend goed voor je buikspieren. Neem de houding aan van een normale crunch sessie, maar lift je voeten (met gebogen knieën) ietwat van de grond. Breng je borst wat naar boven zodat je in een soort van V houding zit. Als het goed is levert dit al spanning op voor de buikspieren. Vervolgens ga je twisten. Je houdt je armen over elkaar voor je, en beweegt de linker elleboog naar links, en vervolgens de rechter elleboog naar rechts.

  1. Gestrekte armen crunch

Deze crunch lijkt erg veel op de normale crunch oefeningen, maar is net wat heftiger . Je doet deze crunch namelijk met gestrekte armen. Je houdt de armen gestrekt wanneer je met je rug op de grond ligt, maar ook wanneer je (helemaal) omhoog komt. Dit zorgt ervoor dat je de buikspieren optimaal gebruikt, en ook de armspieren wat meedoen in de oefening.

  1. Planken

Je kent ‘m vast wel, de ‘plank’.  De oefening der oefeningen ! Deze oefening zorgt ervoor dat je bijna alle spieren in je lijf wel gebruikt, en je hoeft er niet eens zoveel voor te doen. Je begint op je zij, lichaam geheel gestrekt. Vervolgens breng je jezelf omhoog, door je lichaam met de arm richting de vloer te ondersteunen. Leun op je onderarm (houd je arm onder je schouder) en zorg dat je hele lichaam van de vloer af is. Houd deze houding 20 seconden tot een minuut vast, voordat je hetzelfde aan de andere kant doet.

lees ook eens wat over lenzen verzorgen

like Like
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)