Sorry, geen lijstjes vandaag

lijstjes

Aan het einde van een jaar worden lijstjes geproduceerd. Dat hoort zo, echt iedereen maakt ze
Een lijstje met:

 •  de 10 meest gebuikte meisjesnamen van het jaar.
 •  de 12 lelijkste jongensnamen van het jaar.
 •  het aantal warme dagen en met het aantal koude dagen.
 •  het aantal inbraken en met het aantal moorden van dit jaar.
 •  de grote zangers die ons ontvallen zijn en lijstjes met kleine zangers die nooit groot zullen worden.
 •  met de koopcijfers van dit jaar.
 •  met oliebollenbakkers
 •  natuurrampen.
 • voorspellingen die niet zijn uitgekomen.

Persoonlijke lijstjes met je 5 mooiste momenten dit jaar en – het is tenslotte persoonlijk – je 5 naarste momenten dit jaar.

Ik heb geen hekel aan lijstjes

Nu denken jullie misschien, dat ik een hekel heb aan lijstjes. Niets is minder waar! Ik ben dol op lijstjes. Echt waar! Ik maak er iedere dag een. Een lijstje waarop staat wat ik die dag moet doen: Adverteerders die ik moet bellen, stukjes die ik moet schrijven, codes van de site die ik moet verbeteren, een vriendin die ik uit de put moet praten, een vriendin die ik in de put moet praten, de witte was die ik in de machine moet stoppen, de bonte die ik eruit moet halen, de kauwstaven voor de hond die ik niet vergeten moet te halen, de zegeltjes van Hoogvliet die ik moet inleveren….het staat allemaal op mijn lijstje-van-de-dag.

En iedere keer streep ik er iets van af, tot ik aan het einde van de dag, met een tevreden zucht en een haakwerkje in mijn favoriete hoekje van de bank plof. AF. KLAAR. Morgen een nieuw lijstje.

Kijk, lijstjes waar je wat van af kan strepen, die zijn fijn, ze geven me het gevoel dat ik grip heb op mijn leven. Wat er ook voor massamoorden in de wereld gepleegd worden: ik heb vandaag gedaan wat ik doen moest…

Maar wat moet ik met lijstjes van gedane zaken, dat geeft toch helemaal geen voldaan gevoel? Daar valt geen eer meer aan te behalen. Klaar is klaar.
Ik leg een papiertje naast mijn laptop. Een helemaal blanco papiertje. Daar ga ik morgen, op de eerste dag van het nieuwe jaar een prachtig lijstje opzetten. Van dingen die ik ga DOEN op 1 januari.

Ik wens jullie allemaal, een heel actief 2017!

lees ook : geluk een keuze? ik dacht het niet

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)