Soms heb ik last van mijn Calimero.

calimero

Met mijn lengte vind ik dat ook niet zo raar. Laten we eerlijk zijn: 90 % van de volwassen mensen is groter dan ik ben…
Maar….betekent het dan ook dat ik net als dat domme kuiken Calimero, zo af en toe zin moet hebben om te roepen: en dat is niet eeeeerlijk!!
Gelukkig heb ik het niet heel vaak. Je verongelijkt voelen en denken dat het iedereen wel voor de wind gaat en jou niet, het is een zinloze bedoening.
Het enige wat je er mee wint, is dat je je een dom kuiken voelt.

Toch denk ik stiekem dat iedereen het wel eens heeft. We worden daarin ook flink geholpen door onze “het gaat goed” cultuur. Let maar eens op. Vraag aan een willekeurige kennis: “hoe gaat het?”
Je zal toch gewoon stijl achterover vallen als iemand zegt : “nou, beroerd”.
Dat soort info krijg je hooguit van goede vrienden. En die moeten nog uitkijken. Als ze te vaak klagen, hebben we de neiging ze te mijden…
Dan denken we bij onszelf: “Heb je haar weer. Altijd wat te zeuren”

De balans

De balans tussen eerlijk zijn en zeuren, is best een lastige, vind je niet?

Social media zijn in dat opzicht ook niet wat je noemt behulpzaam. Allemaal Joepi-de-poepi berichten. En nooit eens een foto van een volledig ontplofte keuken. Het lijkt wel of iedereen de lekkerste gerechten tevoorschijn kan toveren, zonder een pan smerig te maken..En dat is niet….

Over lekkere gerechten gesproken: iedereen zit ook de hele tijd maar op terrasjes en in restaurantjes… Zij kunnen dat kennelijk betalen. En dat is niet…

Haak en andere werkjes lukken altijd briljant en kinderen lachen altijd blij…
Allemaal voer voor  Calimero..

Ik hou op er over te schrijven. Ik ga koffie drinken. Met een koekje. In mijn zojuist gesopte keuken. En om anderen geen Calimero gevoel te bezorgen, zet ik het mooi niet op social media!

lees ook Voor de….

like Like
12 antwoorden
 1. Fromcouchgirltofitnessgirl
  Fromcouchgirltofitnessgirl zegt:

  Heel leuk geschreven vind de meeste foto’s ook vaak erg gemaakt de ladingen make up en fotoshop en te gestagede foto’s vind het allemaal teveel fake en hou het liever real life

  Beantwoorden
 2. Susan
  Susan zegt:

  Ach ja, altijd maar zeggen dat het goed gaat is ook zo vermoeiend. Ik zeg meestal: “Prima hoor, leven gaat door hè” of iets in die richting als je je belabberd voelt. Haha… Meestal vragen mensen die je lief vinden dan wel van: wat is d’r dan. En als ze dat niet doen, dan hoef je ’t er ook niet over te hebben.

  Beantwoorden
 3. Lodi
  Lodi zegt:

  Wanneer iemand in huis zegt ‘dat is niet eelijk’ zeggen wij altijd wat zeg je Calimero. :good: Maar het is heel herkenbaar at je schrijft. Want wanneer spreken we echt de waarheid over hoe het gaat.

  Beantwoorden
 4. Suzanna
  Suzanna zegt:

  Haha wat leuk geschreven en inderdaad heel herkenbaar. Ik zeg altijd dat het goed met me gaat omdat het kennissen niets aangaat als het even niet goed met me gaat. Gaat vanzelf wel weer beter, hihi!

  Beantwoorden
 5. Rinette
  Rinette zegt:

  Herkenbaar! Social media versterkt het beeld dat het altijd goed met je moet gaan. Maar iedereen heeft weleens een moment dat het niet zo lekker gaat. Ik hoop dat mijn vrienden daar eerlijk over kunnen zijn en weten dat ze bij me kunnen aankloppen mocht het nodig zijn.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)