Pokemon Go

pokemon

Pokemon Go en onze vakantie

Je ziet ze overal, groepjes vaak niet zo heel jonge jongeren die turend op hun telefoons van het ene naar het andere punt in de stad lopen. Ze spelen Pokemon Go. Sommige mensen hoor je hoofdschuddend verzuchten: “Hebben ze niks beters te doen?”Ze hebben vast wel iets beters te doen, maar ik begrijp het wel (nee, ik speel zelf geen Pokemon Go)! Voor de twintigers van nu is Pokemon Go jeugdsentiment en zo komen ze nog eens achter hun (spel)computer vandaan en snuiven ze buitenlucht op. Ze zijn opgegroeid met het vangen van Pokemon op hun Gameboys en met de techniek van vandaag is het mogelijk om ze “in het wild” te vangen. Dat ze dat leuk vinden, dat snap ik wel.

Pokemon Go in Bretagne

Tijdens onze vakantie in Bretagne speelden onze kinderen het regelmatig. Als je hier links gaat zit er een Machamp en een paar honderd meter verderop zit een pokestop. In het begin snapte ik het allemaal nog niet zo goed, maar ik liet ze gewoon hun gang gaan. We liepen tenslotte in een prachtige omgeving of een romantisch middeleeuws stadje. En of je nou het linkse straatje of het rechtse straatje nam, mooi was het er toch wel.

Stadsrondleiding

In Quimper begon het me te dagen, als ik blindelings achter mijn jongste zoon (21) aan liep, van pokestop naar pokegym, dan kreeg ik daar gratis een stadsrondleiding bij langs alle bezienswaardigheden van de stad. De speciale plekken in Pokemon Go zijn namelijk vaak gekoppeld aan karakteristieke punten van een stad of gebied. Als je op een gegeven moment het gevoel had dat je verdwaald was.  Dan wist mijn zoon in no-time te vertellen dat als we het straatje hierachter namen, dat we dan bij de Cathedrale Saint-Corentin kwamen, waar we al geweest waren en waar de auto vlakbij stond.

Ik heb zelfs dingen gezien, zoals beelden in nissen hoog boven de grond. Normaal gesproken zou ik  er zo aan voorbij zou zijn gelopen. Dankzij mijn kinderen en Pokemon Go kreeg deze vakantie een andere dimensie. Op de laatste dag van de vakantie zei mijn zoon liefkozend: “Ik heb beduidend meer invloed op deze vakantie gehad dan andere jaren, waarin we altijd braaf achter moeder de gans aan liepen!”

like Like
2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)