Smoesjes.

smoesjes

Smoesjes…Laten we het eens hebben over smoesjes.

Vind je ook niet dat het een beetje een ouderwets woord is= Zo´n woord dat de meester vroeger gebruikte? Of moeder als ze nijdig begon te worden.”Ik heb nu genoeg van die smoesjes van jou!”
Het is jammer dat het woord een beetje in on-bruik is geraakt, want het is een mooie uitdrukking. Een smoesje is minder erg dan een leugen, maar erger dan een “praatje”. Eigenlijk moet je geen smoesjes verkopen, maar we doen het allemaal toch.. Daar gisteren aan te denken. Hoeveel en hoe makkelijk ik ze toch gebruik. Voor de gekste dingen.

Zo heb ik bijvoorbeeld een wondje aan mijn linker grote teen, dat maar niet over wil gaan. Ik heb er – als ik eerlijk ben- ook wel een beetje last van. Ik zou dus even naar een dokter moeten. Dat stel ik nu al dagen uit. Waarom? Ben ik bang voor de dokter? Helemaal niet. Ik heb gewoon geen zin om naar de dokter te gaan. Wie zit er nu voor de lol in de wachtkamer? ( en zeker nu ze er geen Libelles meer hebben liggen) Dus verzin ik elke dag  smoesjes… ” Nou zal het ook wel vanzelf over gaan. Misschien net iets comfortabeler als ik het op de juiste manier behandel, daar heb ik helemaal geen arts voor nodig.

Rook smoesjes

Roken, ook zoiets waarover ik smoesjes verkoop. Ik rook niet. Behalve als er iemand in de buurt is, van wie ik een sigaretje kan bietsen, dan rook ik gezellig mee. Sterker nog , ik heb een vriendin die ik af en toe een pakje terug geef, omdat ik dan teveel van haar gerookt heb…
Mijn smoesjes zijn: ik rook nooit alleen, ik rook niet dagelijks, wat doen die paar sigaretjes ertoe..

The way to hell

Iedere dag neem ik me voor mijn administratie degelijker en beter bij te houden. Eerlijk is eerlijk: ik doe dat ook netter dan een jaar geleden. Maar hoe vaak ik niet denk: “ach morgen weer een dag…” En dan laat ik de boel weer rustig een tijdje verslonzen.

Feesten en partijen

Wat feestjes en partijen betreft ben ik een kei in smoesjes, aan hoeveel verjaardagsvisites in mijn schoonfamilie ik niet al smoezend ben ontsnap.. Ik durf het zelf niet eens meer te tellen. Ja ho eens even, voor je me asociaal gaat vinden: mijn schoonfamilie is goed voor twee verjaardagen per maand, als je het goed wil doen. En dat is natuurlijk ook weer een dijk van een smoes.

Zo smoes ik dus wat af: maar ik ben vast de enige niet… toch?
Kom op: vertel waar smoes jij over?

lees ook: je bent zo oud als je je voelt of lees: Elisabeth Holmes

like Like
1 antwoord
 1. lydia's Cast (op facebook)
  lydia's Cast (op facebook) zegt:

  Wanneer ik denk aan smoesjes verkopen, gek eigenlijk dat het woord verkopen er bij hoort, is dat ergens omheen draaien om ergens onderuit te komen of naar je hand te zetten. Bijvoorbeeld, “zullen we dan en dan dit of dat gaan doen en je hebt er echt helemaal geen zin an maar wil dat niet zeggen”. Doet denk ik iedereen wel te pas en onpas en is vrijwel altijd negatief.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)