Schoenen

schoenen met hakken

Over schoenen met hakken

In mijn vorige column had ik het over de schoenen van Hugo de Jonge. Als ze het over je schoenen hebben, hebben ze blijkbaar onvoldoende argumenten om het je moeilijk te maken. Ik denk dat Hugo zou willen dat ze het eindelijk weer eens over zijn schoenen zouden hebben.

Over mijn schoenen hebben ze het ook weleens gehad hoor. Niet op het nieuws of in de boulevardbladen, maar vriendinnen vonden mijn hakken vaak onpraktisch en te hoog. Daar hadden ze natuurlijk volkomen gelijk in, maar dat wilde ik niet toegeven. Ik kon prima uit de voeten op mijn stilletto’s. Dat heb ik mezelf nog best lang wijs gemaakt, zelfs toen ik een keer over de ongelijke straten van Amsterdam achter een tram aan moest hollen, om die op tijd te halen.

ik draag al jaren geen schoenen met hakken meer

Ik draag al jaren geen schoenen met hakken meer. Ze zijn niet praktisch, ze lopen niet makkelijk en ze zijn sexy. Geen wonder dat alle ontwerpers van schoenen met hakken mannen zijn. Ik ben inmiddels op een leeftijd, dat sexy iets is uit het verleden, maar dat wil niet zeggen dat ik er niet goed uit wil blijven zien. Daar heb ik echter geen hakken meer voor nodig. Ik hoef mezelf niet meer te bewijzen. Kijk mij eens elegant mijn enkels verzwikken, behoort tot het verleden.

In mijn hoogtijdagen had ik een verzameling schoenen met hakken waar je u tegen zou kunnen zeggen. Sommigen daarvan heb ik ongedragen weggedaan, anderen tot op de draad versleten en met pijn in mijn hart weggegooid. Als alles mislukt, koop nieuwe schoenen, was me op het lijf geschreven. Het gelukzalige gevoel van nieuwe schoenen mis ik wel een beetje. Ik moet nodig weer eens een paar nieuwe sneakers kopen.

Of ik ooit weer op pumps ga lopen? Zeg nooit nooit, maar zoals een goede vriendin van me altijd zegt: “het zijn zitschoenen”

Ik vrees dat ze gelijk heeft, maar als ze het over je schoenen hebben…
Hoe zit dat bij jullie? Dragen jullie nog steeds schoenen met hakken om er leuk uit te zien?

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)