Het voordeel van de twijfel

twijfel

Het voordeel van de twijfel, hoe ziet dat eruit

Natuurlijk twijfel ik weleens aan iets of iemand, wie niet? Ik probeer dat soort situaties altijd zo genuanceerd mogelijk te benaderen. Ik geef dan ook graag iemand het voordeel van de twijfel. Ik veroordeel mensen niet graag, tenzij ze het echt te bont maken. Zolang iemand zich aan de wet houdt en zich fatsoenlijk gedraagt, geef ik ze het voordeel van de twijfel.

Neem nou onze demissionaire regering. Dat ze vorig jaar zomer de maatregelen drastisch versoepelden met de gedachte dat we het ergste gehad hadden, kon ik me ook wel voorstellen. Het was lastig te verkopen, om bij de afnemende besmettingen zulke drakonische maatregelen in stand te blijven houden. Ik gaf ze het voordeel van de twijfel. Ik geef het je ook te doen, dat je met beperkte en soms zelfs tegenstrijdige informatie beslissingen moet nemen. Ik was blij dat ik niet in hun schoenen stond. Nou staan die schoenen van Hugo de Jonge mij sowieso niet, maar dat terzijde.

Hoe anders is dat deze zomer. Je hoefde echt geen viroloog of pandemie-expert te zijn om, met de opkomst van de delta-variant, te kunnen zien aankomen dat zodra je alle maatregelen op de schop gooide, het volledig uit de klauwen zou lopen. Dit keer hadden ze wel voldoende informatie, dus daar kunnen ze het niet op afschuiven. Je kon toch op je klompen aanvoelen dat als je de jeugd na anderhalf jaar volledig los laat in een discotheek of nachtclub, het uit de hand zou lopen. Dit keer had ik best in de schoenen van Hugo de Jonge willen staan, al was het maar voor een dag.

Ziet u een spoor van twijfel

Heeft u ze sorry horen zeggen? We hebben het ondanks alle informatie die we tot onze beschikking hadden verkeerd ingeschat! Ik heb het gemist. Hugo de Jonge blijft zelfs verdedigen dat het los laten van de maatregelen een goed idee was en Mark Rutte zegt dat we elkaar gerust kunnen ontmoeten, als we maar ons gezond verstand gebruiken. Ik doe dat al anderhalf jaar en had het wel prettig gevonden als zij dat voor de verandering ook een keer hadden gedaan.

Misschien heb ik ze wel te lang het voordeel van de twijfel gegeven, dat is me in mijn leven wel vaker overkomen. De heren regeringsleiders hebben mijn voordeel van de twijfel voorgoed verspeeld. Ik ga daar niet cynisch van worden en blijf mensen het voordeel van de twijfel geven totdat ze het een keer te vaak verspelen.

like Like
Like
1
1 antwoord
 1. 9Lives, Cats, Etc
  9Lives, Cats, Etc zegt:

  Ik geef mensen ook steeds het voordeel van de twijfel. Ik ben echt niet het type om alles te gaan geloven wat men mij vertelt. Ik luister geduldig en neem de dingen met een korrel zout. Dit pas ik ook toe als ik krantenartikels lees. Omdat ik niet elke dag met ’triest’ nieuws geconfronteerd wil worden lees ik wel eens de ‘koppen’ van het showbizz nieuws. Niet om ‘op de hoogte’ te zijn. Maar eerder in de trend van ‘wat gaan ze ons vandaag weer allemaal wijsmaken’. Het is dan ook best grappig als er vandaag een artikel verschijnt, dat de dag erna al wordt tegengesproken. De media toch… :mail:

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)