Haat. Liefde. Haat. Liefde. Haat. Dit is mijn relatie met het roken van sigaretten. Ik ben enorm verslavingsgevoelig. Drank. Yup. Sigaretten. Yup. Netflix. Yup. Gokken. Not so much. Alhoewel, roken is ook een soort van gokken, kom ik er mee weg of niet? Iemand vroeg me eens of ik ook een lijntje coke wilde en daar heb ik voor bedankt, wijs genoeg. Daar ben ik nog steeds blij mee en om, haha. Daar denk ik altijd aan als het leven me weer een loer draait: Gelukkig ben ik niet verslaafd aan cocaïne of heroïne. En ach ja; dan valt het allemaal wel weer mee.

Jeugdige naïviteit en roken…

Sigaretten. Ik begon hiermee toen ik de kalendermatig puberteit al achter me had gelaten. Ik was 19. Studeerde in de grote Stad. En ja; ik wist toen wel degelijk dat het gevaarlijk was. Maar ach; denk je als je jong bent. Het zal allemaal wel meevallen. Die volwassenere volwassenen overdrijven graag. Dat ze (in ieder geval op dit punt) niet overdreven….pfff, dat leer ik nu; 21 jaren later.

Al eerder gestopt

In 2012 ben ik ook gestopt met roken. Mijn zwager en zus wilden al jaren graag een kind maar dit lukte niet. Ik nam mezelf voor dat ik zou stoppen als mijn zus zwanger zou raken. Dat kon toch niet dus ik vond dat veilig genoeg om te zeggen. Maar surprise, surprise. Ze werd zwanger en was destijds op 4 oktober uitgerekend. 6 maanden voor die datum stopte ik, op 4 april 2012. Dat ging eigenlijk vrij goed. Ik ben destijds gestopt met pleisters. Ik heb tot februari 2016 niet gerookt en dom, dom, dom, sukkel, sukkel etc. etc. etc. ben weer begonnen. In de afgelopen drie jaren ben ik zo’n 3.487 of 3.488 keer gestopt. Ik kan het niet meer bijhouden. En steeds na een paar dagen, weken of een keer zelfs twee maanden begon ik toch weer.

Definitief gestopt?

En nu. Ben ik weer gestopt. Op 7 december 2019. Weer met pleisters. So far so good. Ik hoop het nu langer dan een paar dagen, weken, maanden, vier jaren vol te houden. Op dit moment ben ik 4 weken gestopt en merk ik dat ik minder hoest, verrot slaap, chagrijnig ben, beter kan ademhalen, van tijd tot tijd gratis high ben (dit schijnt door de zuurstof te komen, door de koolmonoxide krijg je minder zuurstof binnen. Nog een goede reden om tegen het kappen van bomen te zijn, we need free drugs….I mean oxygen), om niks kan janken (al is dat voor mij vrij normaal), warmere handen en voeten heb, ’s ochtends mijn ogen beter kan openen, minder wallen heb. Al met al, het gaat. Ik wil volhouden en hopelijk kan ik over een tijdje zeggen: ik ga nooit meer roken maar dat duurt denk ik nog wel een paar maanden/jaren. Who’s with me?

lees ook: ik geloof dat ik verslaafd ben

like Like
Love
1
16 antwoorden
 1. Nicole Orriëns
  Nicole Orriëns zegt:

  Ik hoor niet meer zo vaak over stoppen met roken. In mijn beleving is zo ongeveer iedereen al wel gestopt : ) Maar veel succes gewenst natuurlijk!

  Beantwoorden
  • Nori78
   Nori78 zegt:

   Nee, het is niet makkelijk maar ik denk maar aan de tijdelijkheid van dit niet makkelijke gevoel. Ik denk nu tijdelijk dat ik wil roken. Als ik rook denk ik constant dat ik niet wil roken. Dus even doorzetten. Dankjewel!

   Beantwoorden
 2. Georgina Lifestyle
  Georgina Lifestyle zegt:

  Wat goed dat je weer bent gestopt! En houd vol! Ik heb de tel niet bijgehouden. Ben jaren geleden al gestopt na de zoveelste poging, maar de laatste keer was het dus gelukt. Voor mij was het een mindset. Soms lijkt het mij nog steeds gezellig om te roken – met name in gezelschap. En dan denk ik: oké, het zit tussen mijn oren. Wat is er gezellig aan om nicotine te inhaleren en te stinken. Alleen maar om een sigaret in mijn vingers te hebben en om gezellig te doen? Gezellig doen kan ook door er gewoon bij te staan zonder sigaret. Het sigaretje oproken duurt een paar minuten en dan gaan we gewoon verder met waar wij mee bezig waren. Sterkte, je kan het!

  Beantwoorden
  • Nori78
   Nori78 zegt:

   Dankjewel. Ik voel me er over het algemeen ook goed bij. Af en toe die geniepige momentjes dat ik denk dat ik wil roken maar dan zeg ik tegen mezelf dat ik dat helemaal niet wil. En dat helpt wel. En inderdaad, het is het roken van een sigaret, je daarna schuldig voelen omdat je hebt gerookt, een vieze smaak in je mond hebben, stinkende handen en haren….nee, ik neem die geniepige momentjes voor lief en adem deze weg:-)

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)