fbpx
Vrouw en geluk

Roken

Nori78
Geschreven door Nori78

Haat. Liefde. Haat. Liefde. Haat. Dit is mijn relatie met het roken van sigaretten. Ik ben enorm verslavingsgevoelig. Drank. Yup. Sigaretten. Yup. Netflix. Yup. Gokken. Not so much. Alhoewel, roken is ook een soort van gokken, kom ik er mee weg of niet? Iemand vroeg me eens of ik ook een lijntje coke wilde en daar heb ik voor bedankt, wijs genoeg. Daar ben ik nog steeds blij mee en om, haha. Daar denk ik altijd aan als het leven me weer een loer draait: Gelukkig ben ik niet verslaafd aan cocaïne of heroïne. En ach ja; dan valt het allemaal wel weer mee.

Jeugdige naïviteit en roken…

Sigaretten. Ik begon hiermee toen ik de kalendermatig puberteit al achter me had gelaten. Ik was 19. Studeerde in de grote Stad. En ja; ik wist toen wel degelijk dat het gevaarlijk was. Maar ach; denk je als je jong bent. Het zal allemaal wel meevallen. Die volwassenere volwassenen overdrijven graag. Dat ze (in ieder geval op dit punt) niet overdreven….pfff, dat leer ik nu; 21 jaren later.

Al eerder gestopt

In 2012 ben ik ook gestopt met roken. Mijn zwager en zus wilden al jaren graag een kind maar dit lukte niet. Ik nam mezelf voor dat ik zou stoppen als mijn zus zwanger zou raken. Dat kon toch niet dus ik vond dat veilig genoeg om te zeggen. Maar surprise, surprise. Ze werd zwanger en was destijds op 4 oktober uitgerekend. 6 maanden voor die datum stopte ik, op 4 april 2012. Dat ging eigenlijk vrij goed. Ik ben destijds gestopt met pleisters. Ik heb tot februari 2016 niet gerookt en dom, dom, dom, sukkel, sukkel etc. etc. etc. ben weer begonnen. In de afgelopen drie jaren ben ik zo’n 3.487 of 3.488 keer gestopt. Ik kan het niet meer bijhouden. En steeds na een paar dagen, weken of een keer zelfs twee maanden begon ik toch weer.

Definitief gestopt?

En nu. Ben ik weer gestopt. Op 7 december 2019. Weer met pleisters. So far so good. Ik hoop het nu langer dan een paar dagen, weken, maanden, vier jaren vol te houden. Op dit moment ben ik 4 weken gestopt en merk ik dat ik minder hoest, verrot slaap, chagrijnig ben, beter kan ademhalen, van tijd tot tijd gratis high ben (dit schijnt door de zuurstof te komen, door de koolmonoxide krijg je minder zuurstof binnen. Nog een goede reden om tegen het kappen van bomen te zijn, we need free drugs….I mean oxygen), om niks kan janken (al is dat voor mij vrij normaal), warmere handen en voeten heb, ’s ochtends mijn ogen beter kan openen, minder wallen heb. Al met al, het gaat. Ik wil volhouden en hopelijk kan ik over een tijdje zeggen: ik ga nooit meer roken maar dat duurt denk ik nog wel een paar maanden/jaren. Who’s with me?

Like
1

Over de auteur

Nori78

Nori78

16 reacties

Geef een reactie