Reality en hulp-tv, kijk jij??

reality tv

Ik ga jullie wat bekennen: al jaren lang zoek ik een reality tv serie per jaar uit, en daar ga ik dan een keer in de week echt voor zitten. John Williams (47) is vanaf deze week in een nieuw seizoen van De slechtste chauffeur van Nederland te zien….

Heerlijk!!Een paar jaar geleden was het de slechtste chauffeur van Nederland. Zoonlief woonde nog thuis en die kroop dan naast me op de bank ( dat had ook te maken met de roze koeken die ik listig voor deze gelegenheid aanschafte )
Fijne moeder-zoon momenten als we bespraken wie er deze keer uit moest, als we onze ogen niet geloven konden, bij sommige proeven die moesten worden afgelegd.. En janken van het lachen toen de ultieme proef kwam: door Parijs rijden.

Hoe lang bekijk je een reality tv serie?

Na twee jaar hielden we het voor gezien: er is maar zoveel slecht chauffeur schap waar je je aan kan ergeren.
Idem met mijn vrouw jouw vrouw: de gezinnen waren steeds meer over de top, de lol ging eraf.
Een dubbeltje op zijn kant bood wel weer: het gewenste NEEEEEEHEEEE, kanniewaarzijn-effect.
Want daarom kijken we, toch??

Volgens mij kijken we ( oké ik, maar ik ben de enige niet…) zo graag dit soort programma’s bij gebrek aan dorp.
Vroeger in het dorp had je allerlei figuren die net niet helemaal meedraaide in het gewone gareel. Dat was helemaal niet erg, dat was juist fijn, het gaf de rest van de dorpelingen altijd maar weer gespreksstof.
Hoofdschuddende “kanniewaarzijn” gespreksstof, de beste gespreksstof die er is…Gespreksstof die kleur geeft aan het ietwat saaie leven van alledag. En die mij toch net even een beetje beter maakt dan die ander, die niewaarkanzijn…

Dat hebben we niet meer in onze Vinex locaties, waar we keurig soort bij soort wonen. Gezinnen met kleine kinderen, gezinnen met grote kinderen, mensen met een ruime portemonnee en mensen met een krappe.
Teveel van hetzelfde bij elkaar en zo kunnen we niet meer voldoen aan onze behoefte om hoofdschuddend “kanniewaarzijn” te zeggen.

Dus kijken we met roze koeken op de bank tv.
Welke  reality tv serie zal ik dit jaar eens uitzoeken?

lees ook: Hoe is het mogelijk?

 

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)