Handig omgaan met je mobieltje

mobieltje

Haal meer uit je mobieltje.  Jarenlang was ik de trotste eigenares van een Apple, ik moet eerlijk bekennen dat ik me heel hip voelde met mijn `appeltje`. Maar toen hij toch echt begon te slijten, vond ik het mooi geweest en keerde terug naar de Android. Ik kocht een Samsung en daar ben ik heel tevreden mee. Maar ik blijf natuurlijk wel een beetje maf van gadgets en kijk dan ook uit naar de Samsung Galaxy S8!

Mobiele telefoons zijn leuk, ik zou werkelijk niet meer weten wat ik zonder moest, ze worden ook steeds goedkoper, maar er zijn nog steeds een heleboel trucjes waardoor je meer “mobiel” hebt voor je geld.

het geheugen van je mobieltje:

Een geheugen van een mobiel is sneller vol dan je lief is. En dat kan irritant zijn, je wil nog even wat opslaan. Er zijn ontzettend veel trucjes om te zorgen dat je geheugen niet direct vol loopt.
Wist je dat we met z’n allen steeds minder apps zijn gaan gebruiken? Grappig he, je zou denken meer! Maar gemiddeld gebruiken we 7 apps per persoon minder dan 3 jaar geleden. Even kijken wat jij kan missen, spaart een hoop geheugen ruimte.

Foto’s zijn ook ruimtevreters. Toen ik naar mijn nieuwe telefoon overstapte schrok ik van het aantal fot0’s dat ik op mijn oude mobiel had!

Dat is ook niet raar, iedere foto die jij bv via de whats-ap krijgt, wordt opgeslagen. Nou geloof me jij wil niet alle foto’s van de bloeiende amarlis van je tuinvrienden bewaren!
In een verloren momentje gooi ik tegenwoordig alle foto’s weg, die ik niet echt leuk vind.

Je weet het niet ( denk ik, want ik wist het ook niet ) maar je hebt in je telefoon een cache, die geheugen vreet! Leeg die. Dat doe je als volgt. Ga naar instellingen en zoek naar opslag. Druk op apparaatgeheugen en je krijgt een lijst te zien met hoeveel ruimte je totaal hebt en hoeveel er nog beschikbaar is. Helemaal onderaan vindt je cache gegevens. Druk daarop en druk dan op wissen.

Weet je, je hoeft echt niet technisch te zijn, handig met je mobieltje om te gaan.

lees ook: 5 tips voor een stijlvolle smartphone

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)