Wat te doen met je tuin?

tuin

Jullie weten het, ik ben dol op tuinieren. Dus als iets mij een doorn in het oog is, dan zijn het wel tuinen die bestaan uit een verzameling stenen. De grote trend van dit moment is grote, zwarte stenen. Met grind. Wit grind. Lekker scherp contrast. Een grote bloembak met een zielige boom, laat ons weten dat het hier toch nog om een tuin gaat. Zo treurig, en zo onvriendelijk tegen over de dieren. Waar moeten de bijen hun nectar halen, waar kunnen de egeltjes nog schuilen, waar kan de vogel nog een nestje bouwen?
En zeg nou zelf: ooit iemand ontmoet die vrolijk werd van stenen?

Een stenen tuin, is dat echt wat je wil?

“Lekker weinig onderhoud”, zeggen mensen dan en ze vergeten dat je die tegels schoon moet houden en dat gras en ander onkruid genadeloos tussen de tegels op zal schieten.

“We houden van buiten zitten”, zeggen mensen dan. Kom op mensen, het regent 2/3 van het jaar.

Als je echt van je tuin wil genieten en veel wil buiten zitten dan maak je een mooi terras en daar maak je overkapping over. Tuinmaximaal heeft een keur aan terrasoverkappingen in alle maten en prijzen. Desnoods zet je daar nog een terrasverwarmer op je terras , of schuifpuien erin.
Zo maak je tegen je huis aan een heerlijke buitenkamer, waar je in het vroege voorjaar en de late herfst genoeglijk met elkaar kan buiten zitten. En kan genieten van het uitzicht op je ….juist ja: tuin. Gras, bloemen en bomen, heerlijk. Als je het slim aanpakt; veel bodembedekkers bijvoorbeeld, is het onderhouden van een stadstuin helemaal niet veel werk!
Echt niet meer dan het ont-algen van een volledig betegelde tuin en zeker minder werk dan grassprieten tussen tegels weghalen!

lees ook: de duurzame huisvrouw

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)