Pillen, poeders en praatjes

poeders

gedachten over poeders en pillen en praatjes die van alle tijden zijn

Toeval bestaat niet toch? Mooi! Dan was het dus voorbestemd dat ik in een week twee keer met poeders, pillen en praatjes werd geconfronteerd.

De eerste keer was het een post van een mevrouw die schreef dat de supplementen die zij verkocht, voor alles hielpen, maar ze dat niet mocht zeggen van de overheid.
Haar supplementen waren Chinese stoffen die de Chinezen al eeuwenlang gezond hielden. Maar hier in Nederland mag je dat dus van de overheid niet zeggen.

Vreemd he, het zijn altijd de Chinezen of de Indianen. Nooit eens Hottentotten of Pygmeeën, die het geheim van zulke stoffen bezitten. Maar dit terzijde. Wat ik me vooral afvroeg was: wie koopt er nu supplementen, die tegen alle kwalen helpen??
Dat doet toch geen mens? Los of je het van de overheid op een pil mag plakken: “Deze pil helpt tegen alles!!”, geen mens met gezond verstand, gelooft dat.

Het maakt namelijk nogal verschil of je een kriebelhoest hebt of een ingegroeide teennagel. Of jeugdpuistjes of een wond die niet wil genezen, zo kan ik wel een blogje vullen, maar we moeten verder!

een groen poeder

Een paar dagen later kwam ik een enthousiast verhaal tegen over een groen poeder, dat je moest mengen met water en dan had je een twee, drie, slokslokslok al je vitaminen, mineralen en vezels voor die dag binnen. Dat kan nog best waar zijn, ik weet dat er allerlei krachtvoer bestaat, die je kan drinken of die intraveneus wordt ingebracht. Dat spul is ontworpen om een mens op de been te houden, zal ik maar zeggen. In tijden van nood.

Als het geen tijd van nood is, zijn zulke noodsprongen, nooddrankjes hoe wil je het noemen helemaal niet nodig. Schep je gewoon nog een keer op  van de rode kool met appeltjes.
Niet genoeg groenten en fruit eten? Een kwestie van gewoonte.

praatjes….

Ik vind het leuk, al die praatjes over pillen poeders, ze zijn van alle tijden. Mijn grootmoeder geloofde heilig dat je van staand eten dikke benen kreeg en dat een stukje ontbijtkoek een prima hulpmiddel was als je wat moeite had om te poepen.
En dat zij een tikkie aan de stevige kant was, lag aan het feit dat ze zware botten had.

Ik heb dus gewoon op latere leeftijd zware botten gekregen….

lees ook eens: er is geen pilletje

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)