Er is geen pilletje….

pilletje

Gelukkig…..is er een pilletje voor?

Ik zat te lunchen in een Amsterdams cafeetje met een goede vriend.
Ooit waren we collega´s. De directie had wel eens moeite met ons. Hadden ze onmin met de een, dan hadden ze ook altijd de ander op hun dak. Zo´n vriend dus. Een soulmate.

De laatste tijd tobde hij met zijn gezondheid. Om weer fit en vief te worden sportte hij veel, had roken en drinken er aan gegeven. At gezond. Dat soort dingen.
En zo kwam het gesprek dus op gezondheid. En op de vele vele hypes met betrekking tot gezondheid.

Mensen, zo constateerden we, doen veel om gezond te worden. Ze eten zonder koolhydraten, of zonder dierlijke vetten. Of ze drinken voor hun ontbijt een smoothie van rauwe biet. Schrijven zich in voor een challenge en planken zich dertig dagen suf…Of ze gaan hardlopen en rennen met opgetrokken schouders en verbeten gezichten in de avonduren door de stad. Kan niet fijn zijn, maar ze zeggen dat ze zich er goed bij voelen.

De lijst van mogelijkheden wat je kan doen om je goed te voelen, lijkt wel eindeloos.

“Tja”, sprak mijn vriend en keek me aan. “dat komt omdat bij alles wat wij mensen uitvinden, de dokters nog steeds geen pilletje hebben uitgevonden, waar je gelukkig van wordt”

Geen pilletje …?

En dat is helemaal waar. Natuurlijk kun je beargumenteren dat er juist een heleboel pilletjes zijn waar je gelukkig van kan worden. Kom op zeg, er is een hele industrie van geluks-pillen. Een veelal illegale industrie, maar hij is er.

Alleen, we weten natuurlijk ook wel dat die pilletjes een zeer kortstondig geluk verschaffen. Tja, die pillen industrie is natuurlijk ook niet gek. Als een mens met een ( zegge 1 ) pil gelukkig zou worden, dan waren ze in no-time out of bussenisss. En dat kan je niet hebben.

Maar ik geloof dat ik iets gevonden heb. Het kost helemaal niets en het is ook niet gevaarlijk.
Dit is mijn geluks recept : ga en kwartiertje in het zonnetje zitten. Met een glaasje drinken. Doe je ogen dicht, laat de boel de boel en voel de zon op je gezicht.
Daar word je heel gelukkig van!

lees ook : tussen droom en daad

like Like
20 antwoorden
 1. Bas
  Bas zegt:

  De zon is de beste medicatie die je kunt hebben! Ik ga ook weleens uitwaaien aan het strand of gewoon ergens wandelen in de natuur. Geniet van het prachtige weer ;)

  Beantwoorden
 2. Bianca
  Bianca zegt:

  Gelukkig is geluk iets wat je voor een groot deel zels in de hand hebt door bijvoorbeeld inderdaad eens te genieten van de kleine dingen :-)

  Beantwoorden
 3. Macblogster
  Macblogster zegt:

  Zo’n in combinatie met een heerlijk glas wijn, fijn gezelschap en lekker eten is mijn geluk. Of gewoon naar volgens kijken terwijl ik in de zon zit. Of dansen met mijn ogen dicht. Of opstaan of…. of….. ;-)

  Beantwoorden
 4. Wanda
  Wanda zegt:

  Ik ben absoluut geen fan van pilletjes. Uit eigen ervaring weet ik dat het voor mij het beste werkt om gewoon lekker naar buiten te gaan. Lekker de natuur in, foto’s maken en genieten van het zonnetje en al het andere moois.

  Beantwoorden
 5. carolien
  carolien zegt:

  Heel goed idee! Kwartiertje in de zon met een glas drinken en genieten van al het moois om je heen. Of een boswandeling maken, of enkel door het bos rijden met de auto maakt mij al gelukkig :)

  Beantwoorden
 6. Marlies
  Marlies zegt:

  Ik heb net precies gedaan wat je omschrijft als het gelukspilletje en ik ga zo nog een keer lekker terug. Glaasje wijn erbij, heerlijk!

  Beantwoorden
 7. Frederique
  Frederique zegt:

  Ja, zon is ook mijn gelukspilletje. Heerlijk even met ogen dicht, net of er iemand een warm dekentje om je heen wikkelt, het troost.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)