Lichtjes

kerstlichtjes

Op weg naar mijn werk kom ik heel wat kerstlichtjes tegen

Die laatste dagen van het jaar blijven bijzonder, ook al zijn ze dit jaar wederom anders dan anders. Toch vind ik dat leven zonder al die prikkels en drukte fijner dan ik op voorhand had gedacht. Het is alsof je teruggeworpen wordt op wat je leven is zonder alle extraatjes, en die basis blijkt vele malen krachtiger te zijn dan ik had gedacht. Zonder opsmuk is mijn leven ook heel zalig.

Sinds vorig jaar werk ik niet meer in de directe zorg, puur toevallig omdat ik die ene fijne baan op mijn pad vond. En die greep ik vol enthousiasme met twee handen vast. Toch voel ik me nog echt een verpleegkundige, ook al ben ik er eentje met een kantoorfunctie. Anders maar nog steeds waardevol.

Maar mijn baan werd ineens wel veel statischer ,vanachter een bureau, dus wandel ik af en toe naar mijn werk, gewoon omdat ik dat lekker vind. Het is zalig buiten vroeg in de ochtend. De rust op straat, de kalmte van de donkere ochtend en aan de horizon zie ik de dag voorzichtig wakker worden. Met een fijn muziekje op mijn hoofd is dat absoluut zalig.

de maand van de kerstlichtjes

kerstlichtjes

Deze maand is het stiekem nog fijner want de verscheidenheid van alles wat ik aan kerstverlichting tegenkom onderweg is geweldig. Van hysterisch knipperend gedoe in alle kleuren van de regenboog tot gestileerde elegante minimalistische sterren, ingetogen en keurig. Het is een weerspiegeling van onze verscheidenheid, alles wat mooi en minder mooi is aan ons allemaal vind ik terug in die lampjes. Imperfectie en eigenheid.

Thuis heb ik ze ook volop, in de voortuin, bungelend aan de schuur en heerlijk knus in de huiskamer. Ondanks de waarschuwingen over energierekeningen die de pan uitrijzen. Deze maand mag het van mezelf, fleur ik ons paleis fijn op tijdens die donkere dagen, voor al die mensen die wellicht langs ons huis wandelen. Hebben die ook allemaal wat te zien en te bekritiseren :-)

Mooie feestdagen en houd je taai!

lees vanCynthia ook eens: Een gouden randje op haar website CynthiaPoen.nl

like Like
Like
2
8 antwoorden
 1. rachel
  rachel zegt:

  ik ga er zelfs de straat voor op savonds nu haha, heerlijk om door de donkere straten te lopen en te genieten van alle lampjes die jammer genoeg een dezer dagen weer weg gehaald worden

  Beantwoorden
 2. Sofie
  Sofie zegt:

  Ik vind dit ook echt het leukste aan de feestdagen; dat je terug rijdt van werk en je de hele weg naar alle leuke kerstversieringen en lichtjes kunt kijken. Daar krijg ik nou echt het kerstgevoel van.

  Beantwoorden
 3. hippiemeisje
  hippiemeisje zegt:

  Ik vind die rustigere kerstdagen zalig. Vorig jaar was het al een stuk rustiger dankzij corona, dit jaar weer. Voor mij een van de weinige voordelen aan corona.

  Beantwoorden
 4. 9Lives Cats Etc -
  9Lives Cats Etc - zegt:

  Een paar dagen terug werd de kerstversiering hier ook boven gehaald.
  Is nooit echt mijn ding geweest, maar daar stond ik dan met mijn schoonouders tussen de dozen.
  Dus samen gingen we aan de slag om te beseffen dat het best wel leuk was.
  Fijne eindejaarsfeesten!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)