Wie houdt er van strijken??

hemd voor hem

Wie houdt er van strijken?

Ik heb mij laten vertellen dat er mensen zijn die van strijken houden.
Ze zetten een berg wasgoed neer, vouwen de strijkplank uit, stomen het strijkijzer op en zetten de tv aan. Kijkend naar hun favoriete soap, strijken ze mand na mand weg.

Het zal duidelijk zijn: ik behoor niet tot die groep. Als ik naar mijn favoriete soap of praatprogramma kijk, dan wil ik niet meer vasthouden dan mijn kopje koffie. Of mijn haakwerk.

Natuurlijk is het resultaat van strijkwerk fantastisch: in plaats van een onooglijk, kreukelig vod, heb je ineens een prachtige blouse of hemd in je handen. Dat is gewoon ontegenzeggelijk waar. Maar ik vind het werk dat je eraan hebt voor het zo ver is, net even te veel. En te saai. En te moeilijk.

Het moet genetisch bepaald zijn. Mijn moeder had ook ronduit de pest aan strijken. (Wat tot gevolg had dat ik als puber van ellende de plooi in mijn soulbroek zelf maar streek. Ze weigerde consequent de plooi messcherp in het midden te strijken)

Een goede huisvrouw…

Mijn grootmoeder was wel een goede huisvrouw en zag de matige strijkkunsten van mijn moeder met lede ogen aan. Een goede huisvrouw kon dit soort dingen en hield zich niet op met geen zin..(er zijn redenen waarom ik blij ben dat ik nu leef)  Op een gegeven moment zag mijn grootmoeder in, dat mijn moeder nooit fatsoenlijk zou leren strijken.
Dat was het moment dat ze voor mijn vader de zo genaamde  no-iron hemden ging kopen. Trouw kreeg hij er elke kerst twee.

No -iron

Mijn vader droeg ze veel. Ik heb geen idee hoe kreukvrij ze waren, wel hoe nylon-achtig ze aanvoelden. Nylon was oké in 1975… Pas veel later leerde ik hoe veel fijner katoen aanvoelt.(nog een reden om blij te zijn dat ik nu leef…)

Maar met het afzweren van nylon en van nylon afgeleide stoffen, zaten wij “huis” vrouwen toch weer vast aan het strijken van overhemden. Sommige van mijn vriendinnen zijn gewoon in strijk-staking gegaan. Als manlief in een strak gestreken overhemd naar het werk wil: dan zorgt hij zelf, maar dat ze gestreken worden! Hoewel ik erg voor de verdeling van huishoudelijke taken ben, heb ik deze verdeling nooit voorgesteld. Ik heb toch nog net iets liever dat manlief kookt… Dat kan hij namelijk zo verschrikkelijk lekker.

Met de uitvinding van strijkvrije overhemden lijkt er een nieuwe fase te zijn ingeluid in het strijktijdperk. Deze overhemden zijn ontwikkeld door HemdvoorHem Ze zijn gemaakt van katoen en je hoeft ze niet te strijken. Hocus pokus? Echt niet. Het katoen heeft een speciale behandeling met hars ondergaan. Daardoor hoef je niets anders te doen dan het overhemd vochtig ophangen.

Met vochtig ophangen ( op een plek waar geventileerd wordt) heeft HemdvoorHem een punt. Alle katoen die je vochtig ophangt en lekker laat wapperen, is al een stuk makkelijker te strijken!
Gooi daar dan nog eens een speciale behandeling tegenaan… Dit zou toch echt moeten werken.

In een filmpje wordt het overhemd getest. Het komt echt kreukvrij door de test heen! Alleen een paar echte perfectionisten struikelen over wat kreukjes bij de hals. Nou die hebben nog nooit een overhemd gezien, wat ik heb gestreken!

hemd voor hem

hemd voor hem

lees ook: kickboxen voor vrouwen

like Like
1 antwoord
 1. Dhini
  Dhini zegt:

  Vroeger strijken vind ik leuk want de kleding zien er netjes uit als al gestreken en vooral in de koud weertje, krijg je lekker warm van maar sinds een paar jaar hmmm uit de wasdroger doe ik sommige kleren gelijk gerold of gevouwen en hoepla in de kast. Snel en makkelijker, kost minder tijd ook :D

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)