Over trapliften gesproken.

traplift

Heel, heel lang geleden, ik was net een jaar docent, beloofde ik een leerling even thuis iets bij haar af te geven.  “Je moet wel even wachten”, zei ze “want mijn moeder komt naar beneden met een traplift. En dat duurt even”

Dat was eigenlijk voor het eerst dat ik hoorde van een traplift…Ik geef het eerlijk toe: ik had er nog nooit van gehoord!

Inmiddels is dat wel veranderd, laatst zag ik er zelfs een traplift in zo’n etage woning in den Haag. Je kent ze wel. Van die portiekwoningen waar een steile hardstenen trap ongeveer loodrecht omhoog gaat.
Als je daar woont en je bent slecht ter been, dan heb je echt pech, dan moet je je huis uit!

Je weet hoe het gaat, als je er eenmaal op gaat letten, zie je het telkens weer. In den Haag  hebben heel wat mensen voor die oplossing gekozen. En gelijk hebben ze.

Bij mij in de straat zie ik regelmatig dat wat oudere mensen voorzieningen treffen om op de benedenverdieping te kunnen wonen. Dat is ingewikkelder dan je denkt. Wij wonen in drive-in woningen en daar speelt het ware leven zich op de tweede verdieping af.

En waarom zou je, als je in een huis met drie verdiepingen woont, jezelf beperken tot een verdieping? Dat is toch zonde?

Zeker nu je prima een tweedehands traplift kan kopen. Kijk maar eens bij 123trapliften

Dat zijn nu echt initiatieven naar mijn hart ! Vriendelijk voor het milieu en vriendelijk voor de portemonnee! Ik ben nu eenmaal erg van het weggooien-is-zonde gilde. ( nou ja binnen de perken he, je kan hier in huis gewoon lopen hoor !)

Als je nu denkt: ja maar…ik krijg toch korting vanuit de WMO, dus waarom zou ik een tweede-hands traplift nemen? Denk dan maar opnieuw. De overheid is ook niet gek, die willen ook graag een schoner milieu. Dus ook een tweedehands traplift wordt vergoed. Bingo kassa !

lees ook eens Vitamienen !

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)