De naroeptunnel

naroeptunnel

Tilburg heeft um de naroeptunnel!

Ik vind het werkelijk een hilarisch idee en ben helemaal blij dat zo’n idee er zomaar door komt in deze tijd van over-preutsheid, politieke correctheid en rekening houden met elke teen die ook maar een millimeter langer is dan gemiddeld.

Wat is dat , een naroeptunnel?

Een naroeptunnel is een op het oog onschuldige tunnel zoals er zo veel zijn. Maaarrrr..wanneer je je als voetganger of fietser er doorheen gaat, loop je het gevaar dat je wordt nageschreeuwd. “Hoer !” of “lekker kontje”

De bedoeling van de naroeptunnel is niet dat de onschuldige passant, zich hevig gekwetst voelt. De bedoeling is om duidelijk te maken hoe afschuwelijk het is om nageroepen te worden.
Dat het vervelend is om nageroepen te worden, hoeft natuurlijk geen betoog, maar ik denk dat menig roeper zich niet bewust is van het effect van zijn daden. Zo’n woord….het vliegt zo je mond uit…je maten lachen ( misschien ietwat gegeneerd) en het moment is voorbij..

Het idee, dat je de daders moet confronteren met hun  daden, heeft altijd mijn sympathie. Het helpt natuurlijk niet bij iedereen, maar je maakt mij niet wijs dat het niemand aan het denken zet.

Ik moet bij dit idee ook denken aan een van mijn favoriete verhaaltjes van de boze heks ( door Hanna Kraan): het fluisterkruid.

De boze heks heeft het gras betoverd: als zij langs loopt, fluistert het gras de meest vlijende zaken, wanneer de andere dieren van het bos langs lopen, worden ze uitgescholden.
De andere dieren kruipen in het gras en zodra de heks langsloopt, vliegen de gemene opmerkingen door de lucht…
Al snel heeft de heks er genoeg van: ze verandert het gras in bosbessen…

De kleuters di eik dit verhaal vaak voorlas, konden er nooit genoeg van krijgen: het kwaad werd bestraft met haar eigen middelen. Het toppunt van rechtvaardigheid.

En nu niet zeggen dames, dat ik nog steeds, diep van binnen, een kleuter ben met mijn naroeptunnel…

lees ook eens : vrouwen in sprookjes, altijd de stiefmoeder

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)