Over prioriteiten, vaccinaties en verpleegkundigen…

vaccinatie

wie o wie kijgt het eerst de vacinatie en waarom?

In de discussie rondom wie het eerst mag worden gevaccineerd, lopen de gemoederen regelmatig hoog op. Heel hoog. Hoewel veel mensen nog steeds van mening zijn dat Covid 19 niet meer en niet minder dan een griepje is. Je laat je toch zeker niet volspuiten met een vaccin waarvan je niet eens weet wat er in zit. Die mensen weten dan ineens weer wel dat je er onvruchtbaar van wordt.

De discussie rond wie mag eerst, is natuurlijk een hachelijke. Het wordt niet hardop gezegd, tenminste, ik hoor het nergens.Het is toch een beetje de discussie: wie redden we eerst. Het aloude en vertrouwde: “Vrouwen  en kinderen eerst!”, gaat nu even niet op want we zitten niet op een zinkend schip, al zitten we wel allemaal in hetzelfde schuitje.

Ik heb een beetje het gevoel dat iedereen nu “Vrouwen en kinderen” probeert te worden. Wat vanuit feministisch oogpunt wel interessant is, maar dat is voer voor een volgend stuk.

de eerste vaccinatie : wie en waar

In het lawaai over: wie staat vooraan in de prikrij, is ruimte gemaakt voor verpleegkundigen. De motivatie daarvoor is, dat als zij ziek worden, de verpleging voor de Covidpatienten in gevaar komt.
Dat is nu een argument, waar ik zo ziedend nijdig over kan worden.
Verplegend personeel moet gezond blijven, zodat ze voor ons – niet verplegers – kunnen zorgen?
Wat is dat voor een kruideniersmentaliteit? Iedere keer als ik het hoor, zoek ik een tafel om onder te kruipen…

Verplegend personeel heeft tien maanden lang in de vuurlinie gestaan, heeft de aller-aller grootste kans op besmetting gelopen. Ook al is er nog zoveel bescherming, dit geniepige virusje wist er langs te glippen. Waar zijn veel virussen? Juist in het ziekenhuis.
Verpleging doet haar werk met een groot risico voor haar eigen gezondheid.

Dat en dat alleen moet de reden zijn dat mensen in de zorg met voorrang geprikt worden.

lees ook wat Nori vertelt over vaccinatie

like Like
Like
1
9 antwoorden
 1. Rachel
  Rachel zegt:

  wij zijn het hele corona gebeuren spuugzat :( hier ook geen vaccinatie’s ;) ik mag het sowieso niet hebben van mijn internisten en de rest van het gezin staat er niet achter en ook mede door de info van mijn artsen

  Beantwoorden
 2. hippiemeisje
  hippiemeisje zegt:

  Ik ben verpleegkundige, ik zet nu zelf vaccins bij mensen en het vaccinatiecentrum hier.
  Het is uiteindelijk gewoon zo dat iedereen het best het zo snel mogelijk kan krijgen als we terug wat “normaal” willen gaan leven. Het is ook zo dat er ergens een keuze gemaakt moet worden en ik ben zelf de discussies gewoon beu. Op alle vlakken. Liever gewoon over tot actie of zoiets….

  Beantwoorden
 3. Jouvence
  Jouvence zegt:

  Ik word heel eerlijk gezegd helemaal moe van al die Corona discussies (vaccinaties, mondkapjes, regels). Als ik iets voorbij zie komen op Facebook scroll ik vaak snel door.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)