Vaccinatie door Nori

onderscheid

Nori blogt over onderscheid, relativeren en vloeken in de kerk…

En daar zijn we dan bijna! Nog even en ik ook ik krijg een uitnodiging. Laat ik hem zetten? Hell, yeah. Waarom niet? Ik weet niet wat erin zit. Klopt, maar dat weet ik ook niet van een appel en die eet ik ook. Ik kan er ziek van worden. Klopt, maar dat kan ook van gewoon ademen en dat doe ik ook. 

Gemopper

Ik ben langzamerhand wel helemaal klaar met dat gemopper op het beleid en Coronapaspoort en vaccinatie en bijwerkingen. Een tijdje geleden las ik een stuk over het Coronapaspoort en festivals waar je welkom was met een negatief test-resultaat. Nou, vloeken in de kerk is zo erg nog niet. Ineens is iedereen verbolgen over het onderscheid maken op basis van vaccinaties en / of medische gegevens. Ik was stomverbaasd. Dat zijn van die momenten waarop je altijd dacht dat iedereen dit of dat wel weet en opeens kom je erachter dat dat helemaal niet zo is. 

Onderscheid

Onderscheid op basis van medische gegevens/ geschiedenis wordt al jaren gemaakt. Omdat veel mensen gezond zijn en dit ook altijd zijn geweest, hebben zij hiervan geen weet. Ze hebben het wel eens gehoord maar haalden hun schouders erover op. “Ja, life is life”. Of: “Joh, vervelend zeg” en doorrrr. En nu, nu gebeurt het dus op grote schaal en voor mij is er niks nieuws onder de zon. 

Lang geleden toen ik mijn eerste huis kocht, vroeg ik de NHG aan. Appeltje, eitje dacht ik. Ja, ik heb een keer kanker gehad maar dat is al ruim 30 jaar geleden, dacht ik destijds (op dat moment was ik 34). Alle lichten stonden op groen en de toekomst lachte me toe. Maar de verzekeringsmaatschappij zei: “Nee”. Ik bleek een risico te zijn. Ik werd niet eens geaccepteerd. Ik dacht eerst nog: ik zal wel meer moeten betalen maar nee, ik deed niet meer mee. Hiermee ben ik niet akkoord gegaan en na een paar weken waarin ik elke oncoloog in Nederland heb aangesproken, inclusief de pensionado-kinderoncologen die mij destijds hebben behandeld. Ik heb het licht op groen gekregen maar spannend was het!

Genietmomentjes

Ik moet stiekem wel wat lachen om wat er nu allemaal gebeurt. En nog stiekemer kan ik er intens van genieten. Iedereen voel zich persoonlijk aangevallen, iedereen ventileert zijn mening, iedereen weet hoe het echt zit. En ik…..ik sta erbij, kijk ernaar en haal mijn schouders op. Ik kijk morgen wel weer even. 

lees van Nori ook: hypotheek en ex kankerpatient

like Like
15 antwoorden
 1. Manon
  Manon zegt:

  Wat je zegt; anti-vaxxers of anti-covid mensen zijn vaak persoonlijk aangevallen, terwijl de mensen die wel aan de regrls houden juist aan het grotere plaatje denken.

  Beantwoorden
  • Nori78
   Nori78 zegt:

   Natuurlijk mag je er wel zwanger mee raken maar dat wordt vooralsnog afgeraden. Succes met je fertiliteitsproject. Ik duim dat jullie binnenkort een positieve test in handen hebben. Zwangerschapstest dan wel te verstaan:-)

   Beantwoorden
 2. Mandy
  Mandy zegt:

  Ik heb al aangeven bij de dokter dat ik hem niet wil, iedereen zijn eigen keuze en ik respecteer dat. Dan maar een tijdje geen leuke dingen / reizen. Ik wacht wel tot het weer “normaal” is allemaal

  Beantwoorden
  • Nori78
   Nori78 zegt:

   Klopt, ieder zijn eigen keuze. Ik respecteer dan ook maar sta dan ook in voor de gevolgen. Maar zoals jij aangeeft: dan maar een tijdje geen leuke dingen / reizen, lijkt dat jij er voor instaat. En gelukkig nog genoeg leuke dingen te doen.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)