Maar het virus is niet moe

virus

Op facebook circuleert een post die zoveel zegt als: de mensen zijn afstand houden moe, maar het virus is niet moe.

En zo is het maar net, als je het mij persoonlijk vraagt, ik ben dat virus meer dan verschrikkelijk beu!!
Tjonge, tjonge, jonge, wat ben ik dat zat zeg.

drie maanden is lang

Ik heb mijn kinderen al drie maanden niet geknuffeld. Oke het zijn volwassen mensen, ze kunnen heus wel even zonder knuffel van hun moeder, maar die moeder kan niet zonder knuffel van haar kinderen…
Wanneer ik bij mijn zoon ben, deinst hij regelmatig een stap achter uit. Het is enorm lief dat hij zo zijn best doet, mij niet te besmetten. Maar leuk is anders.

Al mijn vriendinnen zijn net als ik: wij zijn gewoon knuffelkonten. Wij slaan armen om mekaar heen, knijpen elkaar, aaien elkaar over de bol. Leunen op een bankje comfortabel tegen elkaar aan. Van die dingen. Doen we allemaal even niet meer.
De enige die ik nog knuffel is manlief en de kat. En nu heb ik toch laatst gelezen, dat die kat ook het virus over kan brengen…

moe van het virus

Hoe moe en soms verdrietig en kribbig ik ook van deze situatie kan worden, en geloof me: ik word er kribbig van, ik vind alle “zo is het wel genoeg” posts, berichten en gedachten nog veel en veel erger.

Al die zelf benoemde goeroes en beterweters, al die schreeuwlelijken, ze maken deze lockdown nog honder keer moeilijker dan hij al is.

In plaats van dat we het met elkaar uitzitten en het allemaal zo leuk mogelijk maken, word ik voortdurend geconfronteerd met huilebalken. Ik snap heel goed, dat je, wanneer je je bedrijf failliet ziet gaan, dat je daar niet vrolijk van wordt. Dat je daar zelfs heel verdrietig en gefrustreerd van wordt. Maar ga niet lopen huilebalken, dat de maatregelen oneerlijk zijn. En doe dat vooral niet in de media. Waarom moet ik overal boze strandtenthouders uit Scheveningen tegenkomen die roepen dat het gemeen is, dat zij minder mogen dan de strandtenthouders in Katwijk???
“Waarom mag hij het wel en ikke niet???” Jongens zoek dat even uit bij de mensen die ermee te maken hebben.

En die laatste opmerking kunnen enorm veel ondernemers zich wat mij betreft ter harte nemen.

Het virus is niet moe en we hebben regels nodig om hem moe te krijgen. Regels zijn altijd per definitie oneerlijk. Er is altijd wel een groep die er ten onrechte door geraakt wordt. Maar beter geraakt door een oneerlijke maatregel, dan door het COVID virus

like Like
Like
3
12 antwoorden
 1. Marit Manche
  Marit Manche zegt:

  Ik ken dat gevoel de vrijheden die de mensen nemen terwijl het C-virus nog steeds op de loer ligt.
  Zelfs hier in Oostenrijk 🇦🇹 gaan ze mij te snel ook al hebben we weinig besmettingen gehad waar ik woon.
  We zijn er nog lang niet !en ik ben reëel en niet pessimistisch !

  Beantwoorden
 2. Caroline
  Caroline zegt:

  Ja, opeens zijn we in een andere wereld terecht gekomen waar afstand houden en social distancing de norm is geworden. En we hebben er maar mee te dealen, anders lopen we gevaar anderen te besmetten of zelf ziek te worden. Gelukkig is het in de buitenlucht allemaal goed te doen en met een mooie zomer op komst en lekker veel buiten doorbrengen op afstand kunnen we hopelijk toch nog genieten.

  Beantwoorden
 3. Raïssa
  Raïssa zegt:

  Ik vind het ook jammer dat we een hoop dingen niet meer kunnen. Ik zou bijvoorbeeld graag even bij opa en oma weer langs gaan, uiteten gaan of op reis gaan… Maar aan de andere kant ben ik andere dingen ook meer gaan waarderen.

  Beantwoorden
 4. Marijke
  Marijke zegt:

  Ik denk dat iedereen heel het Corona gebeuren flink moe is! Evenementen die niet door kunnen gaan, alle aanpassingen, niet zomaar bij elkaar op bezoek kunnen gaan. Het is inderdaad erg frustrerend allemaal.

  Beantwoorden
 5. rachel
  rachel zegt:

  nou hier nog een die het spuugzat is!! maar ondertussen wel geestelijk kapot erdoor is gemaakt. angstig en panisch voor mensen ….niet leuk. hopelijk word het ooit een keer “normaal” maar zie dat nog niet gebeuren en zeker na wat ze allemaal weer open gaan gooien

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)