Het is de schuld der dingen.

schuld

Van de week hoorde ik deze schitterende uitdrukking “schuld der dingen” van een vriendin, die zei dat ze hem ook van een ander had.
Van wie wist ze niet meer We weten dus niet waar deze prachtige kreet vandaan komt, mocht jij het weten: let me know!

Ik denk dat we niet hoeven uit te leggen, wat we met deze uitdrukking bedoelen, of toch wel?

Nou vooruit, omdat het eigenlijk zo leuk is. Ik heb het nu over manlief, die woedend kan roepen: die**&^& mobiele telefoon doet het ##$$% eens niet!
Mijn vriendin heeft he tover haar betere helft, die regelmatig aardappels kookt, die binnen een half uur volkomen aanbranden, terwijl hij alleen maar even…Het zijn ook de aardappelen van vroeg niet meer, he?

mannen en de schuld der dingen

Lieve lezeressen, valt het jullie ook op dat mannen veel beter zijn in de schuld bij de dingen neerleggen?
Bij mijn man doet die ke-le-re computer het alweer niet! Ik grijp naar mijn haren en denk: wat doe ik nou weer fout???

Ik heb manlief nu aangeleerd dat hij moet roepen: “Ik snap niet hoe dat kelere ding werkt! “ Dat doet hij, maar het is aangeleerd gedrag, zal ik maar zeggen. Hij meent het niet. Het aller vreemdste is, is dat hij vele malen technischer is dan ik.
Als je blind zou moeten gokken wie in dit huwelijk aan de schuld aan der dingen doet, zouden alle vingers mijn kant op gaan…

Bij mijn vriendin is het niet anders, haar manlief is inderdaad een bijzonder lieve man, die ook nog eens heel handig is. Maar dat de bloemkool tot pap kookt, dat is en blijft de schuld van de …juist. Bloemkool.

Hoe is het mogelijk, dat zulke lieve, intelligente mannen soms functioneren op het niveau van een driejarige die woedend zijn fiets een schop geeft, omdat hij ervan afgevallen is?
Wie het weet mag het zeggen. Ik beperk me tot het aloude: “mannen” en schudt mijn hoofd.

lees ook eens : bewaren

lees ook eens; Waaaaaar is??

like Like
1 antwoord
 1. Tryntsje
  Tryntsje zegt:

  Ja, dit is herkenbaar! En het doet me erg sterk denken aan een conference van Ronald Goedemondt, dat stuk heet ‘Ruzie met de dingen’, hetzelfde idee. Ook hilarisch herkenbaar!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)