Op pad met de Flixbus.

flixbus

Toen ik jaren geleden mijn zoon uitzwaaide, die in een Flixbus stapte om in Spanje de Camino te gaan lopen, dacht ik bij mezelf: ”lijkt me leuk”. En nam ik me voor dat ooit te gaan doen.

Onverwachts kreeg ik de vraag  om op een mei iets te vertellen over mijn grootouders.
Zij waren betrokken bij het verzet en boden Joodse mensen onderdak in 40-45.
Daar had ik niet helemaal op gerekend moet ik eerlijk bekennen en ik zat net zo lekker in Parijs.

Nu ben je in deze moderne tijd in drie uur van Parijs in Amsterdam, maar daar hangt een behoorlijk prijskaartje aan. Hoog tijd dus, om de Flixbus te proberen.

Het online boeken ging lastig, maar dat kwam vooral omdat ik zo’n kluns ben, die niet direct heen en terug reis boekt…Uiteindelijk, na vele woorden die ik hier niet ga herhalen, had ik 2 retourtjes Parijs_ Amsterdam geboekt, voor net geen 100 euro. Dat mag je netjes noemen.

en daar gaan we, met de flixbus

De dag is daar, we gaan op pad. We weten dat Flixbussen zich goed kunnen verstoppen, dus we nemen de tijd. We vinden het parkje, waarachter die bus te vinden zou moeten zijn. Een bordje wijst zelfs die kant op. Maar waar, waar is die bus?

“Ici”, zegt een vriendelijke mevrouw. “Hier???Hier is een speeltuintje! ” Dat mens is gek. Maar dan zien we achter dat speeltuintje een raam, en achter dat raam zien we …bussen!!
Het is een enorm busstation met zeker 100 lijnen. Het is een chaos. Maar… een gestructureerde chaos. Op een overzichtsbord verschijnt je bus nummer en een quai nummer. Daar ga je netjes in de rij staan. Een bus komt aan, de buschauffeur gooit de kofferbak open, scant je buskaartje en… vijf minuten later ben je op weg.

De stoelen zijn lekker en hebben meer beenruimte dan die in een vliegtuig. Als je uit het raampje kijkt, zie je meer dan wolken. En om de 2/3 uur mag je even frisse lucht happen. Dat mag je ook al niet in een vliegtuig.

Het duurt alleen een beetje lang. Dat wel. Slow travel, op een dag is het hip.

lees ook eens : Het zusje van dagobert duck en de was

like Like
Like
1
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)